Будь-яке припинення вогню піде на користь РФ: в ISW назвали справжню мету Путіна

27 січня 2024, 09:00
622
Путін навряд чи піде на поступки, оскільки він не відмовиться від своєї мети контролювати Україну і послабити НАТО, якщо лише не зазнає рішучої поразки.
Путін, ЗСУ
Путін не відмовиться від своєї мети контролювати Україну / Колаж: Главред, фото: скріншот, 22 окрема механізована бригада

Будь-яке припинення вогню на війні в Україні піде на користь країні-агресору Росії. Про це йдеться у свіжому звіті аналітиків Інституту вивчення війни.

Експерти ISW наголошують, що вимоги Кремля щодо українського "нейтралітету" та мораторію на розширення НАТО завжди були й залишаються одним із головних виправдань вторгнення російського диктатора Володимира Путіна в Україну, і будь-яка гіпотетична поступка щодо цих вимог означала би серйозний стратегічний і риторичний відступ із боку Путіна, на який він навряд чи наважиться в цей час.

Російські заклики до українського "нейтралітету" - це вимоги, щоб Україна внесла зміни до своєї Конституції, щоб виключити зобов'язання щодо вступу до НАТО або Європейського Союзу.

відео дня

Аналітики додали, що Путін прагне до того, щоб послабити Альянс до такої міри, що він був би не в змозі стримувати або перемогти майбутню російську агресію у Східній Європі.

При цьому у звіті вказується, що Путін навряд чи піде на поступки, оскільки він не відмовиться від своєї мети контролювати Україну і послабити НАТО, якщо лише не зазнає рішучої поразки.

У ISW також зазначають, що Кремль може імітувати зацікавленість у поступках щодо місця України в західних інституціях, намагаючись спонукати Захід до поступок щодо територіальної цілісності України.

У повідомленнях про відкритість Путіна до переговорів негласними каналами не згадується про готовність Росії відмовитися від будь-якої окупованої української території.

Експерти наголошують: ISW продовжує вважати, що будь-яке припинення вогню піде на користь Росії, надаючи їй час для відновлення і перегрупування для майбутніх наступальних кампаній з тими ж максималістськими цілями і подальшим захопленням українських територій.

Аналітики нагадують: Путін уже порушив попередні зобов'язання Росії не порушувати суверенітет і територіальну цілісність України, включно з Кримом, взяті в 1991 і 1994 роках.

Переговори України та Росії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що країни-союзники на Заході не вимагають від України початку переговорів із Росією щодо замороження бойових дій. Особисто Володимир Путін не зацікавлений у завершенні війни на будь-яких умовах, що показала серія безрезультатних переговорів. Київ має здобути перемогу над Москвою.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що переговори з Росією можливі лише тоді, коли країна зазнає глобальної поразки. Поки існує вертикаль влади Путіна, мета Росії залишається незмінною - тотальне знищення України та її громадян.

Глава МЗС країни-агресора РФ Сергій Лавров заявив, що Кремль нібито готовий до мирних переговорів з Україною. За його словами, в Росії готові обговорювати будь-яку серйозну пропозицію, яка гарантувала б насамперед національні інтереси РФ.

Експрезидент РФ, заступник голови російського Радбезу Дмитро Медведєв заявив, що країна-агресор РФ не заспокоїться та продовжуватиме атакувати Україну і через п'ятдесят років.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти