Крим - наша земля: військовий експерт спрогнозував, куди ЗСУ битимуть із західної важкої зброї

22 червня 2022, 02:40
Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Україна не буде використовувати американські реактивні системи залпового вогню HIMARS для ударів по території Росії.
ВСУ, Химарс
Військовий експерт спрогнозував, куди ЗСУ із Західної важкої зброї / ua.depositphotos.com і УНІАН

Українські війська, ймовірно, не планують вести з наданих США реактивних систем залпового вогню (HIMARS) обстріл російських земель, але по тимчасово анексованому півострову Крим ‒ такі удари досить імовірні. Про це заявив відомий військовий експерт Олег Жданов у коментарі порталу "Україна 24".

"Україна зобов'язалася поки не стріляти з HIMARS по російських землях такими ракетами. Президент Зеленський публічно такі зобов'язання підтвердив, коли звертався до нації. І заявив, що влада України буду їх дотримуватися", - говорить експерт.

Але, як звертає увагу Жданов, Крим - це територія України, тому тут "ніяких обмежень немає".

HIMARS, каже експерт, найсильніше потрібні українській армії якраз на Донбасі.

"На Донецькому, на Луганському напрямках ‒ головний удар росіян, як і раніше, все ще там. Але, зараз Кремлю кров з носа потрібно захопити всю територію. Другий напрямок-це, мабуть, стане Херсон. Можливо, частина HIMARS", - сказав експерт.

читайте такожЕксперт-міжнародник пояснила, чому Європа не дає Україні великі партії важкої зброї

Нагадаємо, раніше була інформація про те, що армія окупантів зазнала величезних втрат на півдні в після контратаки української армії. Відповідно, російські агресори змушені були відступити і їм довелося зайняти оборону на дуже невигідних рубежах в районі села Костромка.

Крім того, стало відомо, що в тилу окупантів на Херсонщині українці підстерегли в засідку і знищили Російський КамАЗ-Тайфун, в якому було повно росіян.

До того військовий експерт Олег Жданов говорив ‒ окупанти поспішають зайняти позиції, облаштувати військові бази. І потім закріпитися на Херсонщині. Але для цього потрібні реально роки ‒ тому агресори, каже Жданов, нітрохи не встигнуть досягти таких цілей.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти