Армія РФ зазнала значних втрат на Півдні і відступила на невигідні рубежі – Генштаб

29 травня 2022, 08:11
Під час наступу на російських окупантів ЗСУ змусили ворога відступити.
Армія РФ зазнала значних втрат на Півдні і відступила на невигідні рубежі – Генштаб
Армія РФ зазнала значних втрат на Півдні і відступила на невигідні рубежі – Генштаб/ Reuters, УНІАН

Російські війська внаслідок наступу Збройних сил України на Південнобузькому напрямку зазнали сильних втрат, змушені були відступити і тепер обороняються на невигідних для них рубежах в районі населеного пункту Костромка на Херсонщині.

Проте зараз армія РФ намагається відновити втрачені позиції – для цього противник перекидає резерви на загрозливі напрямки. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 29 травня.

Окупанти обстрілюють цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Лиман, Степова Долина, Луч, Партизани, Червоний Яр, Трудолюбівка та інших.

відео дня

Загарбники продовжують вести наступальні дії на Донецькому напрямку. Там вони активно застосовують сили та засоби ракетних військ і артилерії та радіоелектронної боротьби. Також збільшилася інтенсивність дій оперативно-тактичної та армійської авіації.

Посилюється угруповання ворога на Лиманському напрямку. Російські окупанти застосували штурмову авіацію поблизу Діброви, а також роблять спроби закріпитись в районі міста Лиман на Донеччині.

"На Сєвєродонецькому напрямку за підтримки артилерії вів штурмові дії у районі міста Сєвєродонецька, бої тривають. В районі населеного пункту Боброве ворог зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції. Силами штурмової авіації завдав авіаційних ударів в районі Устинівки", – йдеться у повідомленні.

Росіяни намагалися покращити тактичне положення на Бахмутському напрямку. Вони проводили наступ і штурм в районах населених пунктів Володимирівка, Василівка, Комишуваха та Миронівка, застосовуючи у тому числі й міномети та артилерію. Проте українські військові відбили штурм ворога і завдали йому втрат, після чого загарбники були змушені відійти.

"На Авдіївському напрямку, за підтримки артилерії, противник намагався наступати в районах населених пунктів Кам’янка та Веселе, успіху не мав", – зазначають у Генштабі ЗСУ.

читайте такожЗеленський про блокаду Херсона: людей намагаються взяти в заручникиНа Харківському напрямку російські окупанти основні зусилля зосередили на утриманні займаних рубежів і стримуванні захисників України.

"Ворог обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Черкаські Тишки, Руські Тишки, Петрівка і Тернова. Продовжив заходи дистанційного мінування місцевості на вірогідних напрямках дій Сил оборони", – повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Окупанти через значні втрати на фронті у техніці намагаються підкріпити сили свого війська за допомогою знятих зі зберігання застарілих зразків озброєння і військової техніки, зокрема, зокрема, танків Т-62 та БМП-1.

Дивіться онлайн новини Херсона:

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначали, що захоплення міста Сєвєродонецьк на Луганщині не дасть для РФ ніякої суттєвої переваги. Росія намагається отримати контроль над усією областю у її адмінмежах, тому кидає усі сили на штурм міста. Та навіть якщо їй вдасться це зробити, на захоплення Сєвєродонецька армія РФ віддасть занадто багато сил, і ЗСУ зможуть піти у контрнаступ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бійці ЗСУ змогли відбити сім атак російських військ в районі Донецької та Луганської областей. Тривають бойові дії на кількох локаціях.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти