Контрнаступ навесні і вихід до Криму: Мусієнко назвав ударний напрямок для ЗСУ

9 лютого 2024, 11:30
На війська агресора Росії чекають негативні наслідки, якщо вдасться на потрібному напрямку зайти з флангу і завдати удару їм у тил, вважає Олександр Мусієнко.
Херсонщина, Крим
ЗСУ будуть здатні просунутися на лівобережжі Херсонщини, якщо Захід надасть необхідне озброєння - Мусієнко / Колаж: Главред, фото: Telegram-канал В. Зеленського, УНІАН

Сили оборони України могли б просунутися на лівому березі Дніпра в Херсонській області у напрямку до Криму, якщо Захід надасть винищувачі F-16 і ракети Taurus. Перспективи заходу до самого півострову залежать від темпу операції та рівня військової підтримки з боку союзників. Про це заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що лівобережжя Херсонщини стане однією з найперспективніших ділянок фронту для просування ЗСУ навесні в тому разі, якщо буде ухвалено рішення про контрнаступ.

За словами експерта, для цього потрібна західна авіація і далекобійні озброєння.

"З того, що зараз є на лінії фронту, однією з перспективних ділянок, за умови підтримки нашого угруповання силами протиповітряної оборони, броньованої техніки, просування я бачу розширення плацдарму на лівобережжі Херсонщини з виходом до адмінмежі з окупованим Кримом. Відповідно, коли в нас будуть F-16 з далекобійними ракетами, з'являться "Тауруси", вже, ймовірно, з'явилися GLSDB (бо оголошення про їх постачання завжди робляться із запізненням із безпекових міркувань), ми матимемо вогневу підтримку, щоби продовжувати операції з ураження військових об'єктів ворога у Криму, щоби розчищати дорогу для ведення наступальних дій у цьому напрямі. І цей напрямок заходу з флангу в тил ворожому угрупованню буде з негативними наслідками для російських військ", - пояснив аналітик.

Також він додав, що перспектива заходу ЗСУ до самого окупованого Криму залежатиме від темпів військової операції та рівня військової підтримки з боку Заходу.

"Важко сказати, тому що все залежатиме від розвитку ситуації - від того, наскільки нам вдасться забезпечити темп операції, чи буде в нас підтримка. Але щонайменше до того, щоб дійти до адмінкордону з Кримом і мати змогу завдавати ударів більшою кількістю видів озброєння по більшій кількості об'єктів і могутніше бити по ворогу в Криму, ми маємо можливості та шанси ще в цьому році", - наголосив Олександр Мусієнко.

Дивіться відео, в якому Мусієнко назвав перспективний для удару ЗСУ напрямок:

Відео:

Війна Росії проти України

РФ стягує техніку під Куп'янськ, заявив керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант ЗСУ Андрій Коваленко. За його словами, Захід має розуміти, що ситуація серйозна, оскільки Путін, як і раніше, ставить перед собою "завдання" знищення України.

Окупанти прорвалися до Авдіївки, розповів речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Ліховий. Бої тривають не тільки на півночі міста, а й у межах міської забудови. Ситуація складна, але під контролем ЗСУ.

Путін провалився в Україні, але не знає кордонів, зазначив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель. Він попередив, що Путін піде далі, якщо його не зупинити на території української держави. Київ потрібно посилювати.

Хто такий Олександр Мусієнко

Олександр Мусієнко - блогер і експерт. Є головою недержавної організації "Центр військово-правових досліджень". Виступає в якості експерта в ефірах телеканалів, пише My.ua.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти