Використання ATACMS може стратегічно змінити ситуацію на фронтах – експерт

23 жовтня 2023, 01:35
Ситуація на фронтах українсько-російської війни змінилася б стратегічно, якби ВСУ мала можливість регулярно завдавати ударів по ворогам.
Атакамс
Використання ATACMS може стратегічно змінити ситуацію на фронтах - Олексій Мельник / колаж Главред, фото УНІАН та ua.depositphotos.com

Якби ЗСУ мали можливість регулярно атакувати позиції окупантів ракетами ATACMS, то ситуація на фронтах українсько-російської війни змінилася б стратегічно. Про це в інтерв'ю Главреду розповів співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник.

"Ми вже бачили перші результати ефективного застосування цих ракет, і зараз питання лише в тому, яка кількість цих ракет уже була передана, чи в які терміни потенційно може бути передана Україні. Якби була можливість повторювати ці атаки регулярно протягом певного періоду часу, то я впевнений, що це впливало б на стратегічну ситуацію по всій лінії фронту. Тобто це дозволило б знищення складів противника в глибокому тилу, аеродромів з авіаційною технікою, командних пунктів. І все це мало б негайний позитивний ефект для України", – сказав він.

Ракети ATACMS в Україні.

17 жовтня стало відомо про те, що ЗСУ вперше вдарили ATACMS по росіянам . Виявилося, що ці ракети були доставлені до країни таємно. Цими ракетами ЗСУ атакували російські військові цілі.

відео дня

Пізніше президент України Володимир Зеленський підтвердив застосування ATACMS. У своєму відеозверненні він заявив, що ракети дуже точно виконують роботу. Радник керівника ВП Михайло Подоляк, у свою чергу, заявив про початок "нового глави" російсько-української війни.

Україна отримає ще більше ATACMS , сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. За словами глави МЗС, постачання будуть постійними. Також у Києві сподіваються на отримання ATACMS із дальністю запуску 300 кілометрів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти