Інспекція під Горлівкою: Кравчук розповів, коли бойовиків пустять на позиції ЗСУ

11 вересня 2020, 10:20
Зрив інспекції позицій ЗСУ є провокацією, вважає Леонід Кравчук.
Леонід Кравчук
Леонід Кравчук / УНІАН

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі, екс-президент Леонід Кравчук прокоментував ситуацію навколо зриву інспекції українських позицій бойовиками в районі селища Шуми під Горлівкою.

Як підкреслив він в ефірі ТСН, до інспекції українських позицій бойовиками в районі селища Шуми сторони зможуть повернутися за кілька днів.

"Це вже провокація ми вважаємо. Ми будемо вивчати ситуацію, чому це сталося. Тоді стане зрозуміло, перенесення це, зустрічі, наприклад. Ситуація змінюється щодня. Я поки не можу говорити про результат", - сказав він.

У матеріалі наголошується, що спільний з бойовиками огляд укріплень Збройних сил був однією з умов зустрічі в Берліні радників глав країн "нормандського формату".

читайте такожУ бойовиків "розігрався апетит": Кравчук пояснив скасування інспекції ЗСУ

Нагадаємо, Кравчук направив лист представникам ОБСЄ в якому підкреслив, що перевірка під Шумами не відбулася через додаткові вимоги російської сторони.

Раніше в Міністерстві оборони прокоментували скасування інспектування позицій ЗСУ на Донбасі.

Як розповіли в прес-службі Міноборони, вранці 10 вересня українська сторона отримала нові вимоги з приводу інспектування позицій ЗСУ.

  • 5 вересня ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін пригрозив відкрити вогонь по позиціях українських військових з 8:00 7 вересня. Бойовики вимагали від ЗСУ закопати траншеї, які були вириті бійцями нібито після початку перемир'я.
  • 7 вересня Пушилін "переніс" дату атаки на позиції ЗСУ, "призначивши" її на 10:00 9 вересня.
  • Згодом бойовики "ДНР" вдруге "перенесли" анонсований обстріл і запропонували провести засідання Тристоронньої контактної групи о 12:00 9 вересня.
  • 9 вересня ТКГ провела позачергове засідання з метою недопущення зриву режиму припинення вогню на Донбасі. Учасники консультацій домовилися про спільну інспекцію в районі шумів за участю представника координатора від ОБСЄ.
  • Як відомо, 22 липня учасники ТКГ домовилися про повне і всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти