Нахабна вимога бойовиків: у Міноборони назвали причину зриву інспекції позицій ЗСУ

10 вересня 2020, 15:04
Українська сторона отримала нові вимоги "ДНР".
силовики, АТО відведення, ЗСУ, танки, прапор
ЗСУ на Донбасі / Facebook.com/people/Sergey-Vagano

У Міністерстві оборони прокоментували скасування інспектування позицій ЗСУ на Донбасі.

Як розповіли в прес-службі Міноборони, вранці 10 вересня українська сторона отримала нові вимоги з приводу інспектування позицій ЗСУ.

"Почули велику кількість нових вимог та претензій, що суперечать одна одній, порушують домовленості, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи, та ще більше принижують ОБСЄ як нейтрального та об’єктивного посередника", - розповіли в Міноборони.

"Робимо висновок, що насправді представники незаконних збройних формувань в ОРДЛО та їх керівництво у Москві чудово розуміють – інспектування ще раз довело би брехливість всього того, що лунало з Донецька протягом кількох тижнів щодо району біля Шумів. Саме через це вони почали пропонувати зовсім інші точки для інспектування", — підкреслюється в заяві МО.

У відомстві констатували, що інспекція в районі Шумів Донецької області не може бути проведена сьогодні.

"Відповідальність за дотримання режиму припинення вогню на Донбасі цілком залишається на російській стороні, яка має повний контроль над незаконними збройними формуваннями в ОРДЛО", — підкреслили в Міноборони.

читайте також"Ліквідувати генерала РФ": у мережі бурхливо відреагували на інспекцію ЗСУ на Донбасі

Раніше глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук прокоментував ситуацію зі скасуванням інспектування позицій ЗСУ біля селища шуми під Горлівкою. За його словами, інспекцію під Шумами перенесли через позицію представників "ДНР".

  • 5 вересня ватажок бойовиків " "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " Денис Пушилін пригрозив відкрити вогонь по позиціях українських військових з 8:00 7 вересня. Бойовики вимагали від ЗСУ закопати траншеї, які були вириті бійцями нібито після початку перемир'я.
  • 7 вересня Пушилін "переніс" дату атаки на позиції ЗСУ, "призначивши" її на 10:00 9 вересня.
  • Згодом бойовики " "ДНР" (террористическая организация. - ред.) "вдруге" перенесли " анонсований обстріл і запропонували провести засідання Тристоронньої контактної групи о 12:00 9 вересня.
  • 9 вересня ТКГ провела позачергове засідання з метою недопущення зриву режиму припинення вогню на Донбасі. Учасники консультацій домовилися про спільну інспекцію в районі шумів за участю представника координатора від ОБСЄ.
  • Як відомо, 22 липня учасники ТКГ домовилися про повне і всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти