У Києві скасували екстрені відключення світла: графіки знову в силі

11 листопада 2022, 12:37
Стабілізаційні графіки відключення електроенергії в Києві знову діють.
Відключення
У Києві почалися екстрені відключення світла / УНІАН

У Києві 11 листопада не діяли графіки відключення електроенергії. У столиці застосовувались екстрені відключення світла.

Як повідомили в КМДА, за розпорядженням НЕК "Укренерго" в Києві застосовувались екстрені відключення світла.

"Стабілізаційні графіки поки не діють. ДТЕК "Київські електромережі" дякує жителям міста за розуміння і помірне споживання електроенергії", - йшлося в повідомленні.

З 12:00 п'ятниці Київ повертається до погодинних графіків обмеження електроенергії після введення аварійних через нічний обстріл російськими військовими енергоінфраструктури.

Про це заявив СЕО постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко.

"З 12:00 по місту входимо в графіки. Подякуйте магам-енергетикам, які на кожній ділянці роблять свою роботу", - написав Коваленко.

Відключення абонентів в Україні

Раніше в ресурсопостачальній організації YASNO пояснювали, що відключення електроенергії в Україні віднедавна чітко поділяються на два типи - Аварійні та стабілізаційні. Аварійні застосовуються, якщо через обстріли російськими окупантами виявилися пошкоджені або знищені об'єкти енергетичної інфраструктури. Такі відключення можуть тривати годинами безперервно.

Стабілізаційні використовують, коли потрібно терміново збалансувати нюанси роботи енергомереж. Такі команди можуть давати тільки співробітники НЕК "Укренерго". Вони відстежують, коли обсяг генерації електроенергії стає менше обсягу споживання.

При цьому президент України Володимир Зеленський закликав до справедливих відключень. Він звернувся до енергокомпаній і закликав їх проводити стабілізаційні відключення електроенергії передбачувано і справедливо. За його словами, це неправильно, якщо хтось без світла по 10 годин, а через дорогу все підключено разом з вуличним освітленням.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти