Відключення світла і ремонти триватимуть в Україні протягом усієї зими - експерт

8 листопада 2022, 14:23
Ситуація з відключеннями в Україні буде складною протягом осінньо-зимового періоду. Але в деяких регіонах аварійних і планових відключень може бути більше.
Відключення світла, Володимир Омельченко
Відключення світла можуть тривати всю зиму - Володимир Омельченко / Колаж УНІАН , facebook.com

Українська енергосистема в найближчі місяці в разі обстрілів з боку РФ буде змушена працювати в постійному режимі чергування аварійних відключень і ремонтів. Про це в інтерв'ю Главреду розповів директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

"Така ситуація у нас триватиме протягом осінньо-зимового періоду. У певних регіонах буде більше аварійних і планових відключень, в інших - менше", - заявив експерт.

За словами Омельченка, Київський регіон в принципі енергодефіцитний, тому що в Києві і області, та й в цілому у Північному регіоні - Чернігівській, Житомирській областях - виробляють мало електричної енергії.

відео дня

"Тобто у нас тут мало відповідних електростанцій, теплових станцій. Тому регіон залежить від інших регіонів - він пов'язаний з високовольтними лініями електропередач. І якщо ці лінії пошкоджені, тому і виникають відповідні проблеми", - зазначив Омельченко.

Як повідомляв Главред, голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький заявив про те, що відключень електроенергії в Україні може стати менше, якщо не буде нових обстрілів з боку окупантів РФ.

Крім того,

Відключення електроенергії в Україні - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти