"Місто розділене навпіл": влада Сєвєродонецька розповіла про жорстокі бої в місті

7 червня 2022, 18:08
231
Влада Сєвєродонецька в деталях розповіла, що відбувається і яку територію зараз контролює українська армія і де йдуть вуличні бої з окупантами.
ВСУ, шеврон
Аласті Сєвєродонецька розповіли про жорстокі бої в місті / колаж сайт президента України / Сергій Гайдай

Ситуація в Сєвєродонецьку стабільно важка, там тривають вуличні бої. Про це заявив керівник Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко в ефірі єдиного телемарафону.

Чиновник каже, що агресори з РФ стягнули в місто резерви, в тому числі ‒ солдатів, важке озброєння і техніку.

"Місто плюс-мінус розділене навпіл. Штурм росіян триває, успіху вони не мають. Наші хлопці закріпилися, повністю контролюють промзону, [хімічний завод ‒ "Главред"] Азот і частина житлових районів. Лисичанськ та околиці Сєвєродонецька під обстрілами, працює ворожа артилерія та авіація. У вуличних боях у окупантів немає переваги - є тільки в полях, є перевага в артилерії і авіації. У вуличних боях наші хлопці дають впевнену відповідь", - сказав Власенко.

відео дня

Проте, за словами чиновника, зараз, на жаль, практично неможлива евакуація з міста мирних жителів. Зараз у Сєвєродонецьку залишаються близько 10 тисяч жителів. Причому частину окупанти зрадницьким чином депортують з тимчасово захоплених районів міста.

читайте також"У них тактика випаленої землі": ситуація в Сєвєродонецьку погіршилася - Гайдай

Нагадаємо, раніше керівник міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк говорив - оскільки взяти місто повністю окупанти не можуть, то вони його знищують за типом Маріуполя.

"Йдуть запеклі вуличні бої, ведеться артилерійська дуель. Ніхто не збирається залишати місто. Ворог переважає в живій силі. Вони постійно підкидають нових людей, це ускладнює ситуацію", - сказав він.

До того в Американському інституті вивчення війни говорили - наступ російських окупантів для захоплення Сєвєродонецька може початися найближчими днями. Експерти вважають, що армія РФ направить всі свої зусилля на відрізання двох основних магістралей в Сєвєродонецьк на Донбасі і тотальний штурм міста.

Інші новини:

Дивіться онлайн новини Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти