Глава Меджлісу розповів, в яку "пастку" потрапили кримські татари

28 лютого 2021, 23:27
Голова Меджлісу кримськотатарського народу зазначив, що зараз кримських татар в окупованому Криму поставили перед важким вибором.
Чубаров
Чубаров розповів про проблеми кримських татар / lenta-ua.net

Кримські татари, після повернення з депортації, були змушені оселитися в степовій зоні Кримського півострова, тому зараз страждають від проблем із нестачею води.

Але вони розуміють, що наявність на півострові достатньої кількості води тільки приверне сюди більше росіян, що загрожує кримським татарам втратою ідентичності, розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Брак води для господарської діяльності відчувається всіма жителями Криму, немає різниці або це кримський татарин, або етнічний українець. Особливо це вплинуло на людей в аграрному секторі. Однак я можу говорити про переважну більшість кримських татар - вони терплять. Терплять, тому що розуміють, що вода є ресурсом, який допомагає окупантам витісняти кримських татар", - пояснив Чубаров.

Він звернув увагу на той факт, що росіяни вже переселили на острів понад 500 тисяч громадян Росії.

читайте такожОкупанти серед ночі нагрянули з обшуками до кримських татар - чим відповів Київ

"Значна частина цих людей, а особливо держслужбовців, військових і співробітників каральних структур, розселяють у багатоповерхових будинках. А для них потрібно багато води. Тому наявність достатньої кількості води кримськими татарами сприймається як додатковий важіль для заселення Криму росіянами. А це означає руйнування ідентичності", - додав Чубаров.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу зазначив, що зараз кримських татар в окупованому Криму поставили перед важким вибором.

"Кримські татари змушені вибирати - важко жити без води, або бути з водою, але завтра-післязавтра бути розчавленими цими додатковими мільйонами росіян", - резюмував Чубаров.

Новини Криму - про що раніше писав Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти