США поставили РФ жорсткий ультиматум через захоплений Крим

12 лютого 2021, 08:56оновлено 12 лютого 2021, 11:43
Родні Хантер прокоментував санкції США проти Росії.
США Росія
США поставили Росії жорстку умову / Reuters

Адміністрація нового президента США Джо Байдена відмовилася скасовувати санкції щодо Росії, введені після захоплення Криму і агресії на Донбасі.

Як заявив представник американської місії при ООН Родні Хантер, США ніколи не визнають Крим територією РФ, передає ТАРС.

"Ми ніколи не визнаємо спробу Росії анексувати Крим. В результаті санкції США щодо Росії за дії на Україні залишаться в силі до тих пір, поки Москва не перегляне свій курс", - підкреслив він.

Він також звинуватив Москву в тому, що її збройні сили вторглися в Україну, і пообіцяв продовжувати підтримувати Київ.

"США мають намір і надалі підтримувати українських партнерів в їх зусиллях по відновленню територіальної цілісності країни", - додав Хантер.

читайте такожВода для захопленого Криму: Кулеба розповів про жорстку позицію Києва

Повернення Криму в Україну

  • 1 лютого було опубліковано інтерв'ю президента України Володимира Зеленського американському телеканалу HBO, в якому політик заявив, що якби він був главою держави в 2014 році, Київ не допустив би анексії Криму і подальшої війни на Донбасі. За його словами, в грудні 2019 року на переговорах у Парижі він здивувався, чому в рамках Нормандського формату ніхто не обговорює питання повернення півострова до складу України.
  • Як вважає колишній глава МЗС України, дипломат Костянтин Грищенко, ситуація з поверненням Криму залишиться складною навіть в тому випадку, якщо в Росії зміниться влада. Висловлювання російського опозиціонера Олексія Навального про статус півострова є тому підтвердженням.

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти