Генералів Ковальчука та Літвінова не звільнили із ЗСУ, а перевели на вищі ланки

11 квітня 2024, 13:38
Генерал-майорів Літвінова та Ковальчука перевели у межах просування по службі на вищі ланки.
Генералів Ковальчука та Літвінова не звільнили із ЗСУ, а перевели на вищі ланки
Куди переведуть генералів ЗСУ / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, Military Media Center

У Командуванні Сухопутних військ ЗСУ повідомили про рішення, що командувачів оперативних командувань "Південь" та "Захід" Андрія Ковальчука і Сергія Літвінова не звільнятимуть із лав ЗСУ.

Як зазначає hromadske, генералів перевели у межах просування по службі на вищі ланки. Зокрема, генерал-майора Літвінова призначили заступником начальника Національного університету оборони України. А генерал-майора Андрія Ковальчука - начальником Військової академії в Одесі.

Що відомо про Сухопутні війська України?

Сухопутні війська є головним носієм бойової могутності Збройних Сил незалежної Української держави. Це найчисленніший самостійний вид Збройних сил України, головний носій їх бойової могутності, призначений для ведення бойових дій переважно на суходолі.

відео дня

Сухопутні війська Збройних Сил України були сформовані у складі Збройних Сил України на підставі Указу Президента України відповідно до статті 4 Закону України "Про Збройні Сили України" у 1996 році, передає Міноборони України.

Що відомо про Андрія Ковальчука

Генерал-майор Андрій Ковальчук очолив оперативне командування "Південь" у 2021 році. До цього він був першим заступником командувача Десантно-штурмових військами ЗСУ (2016-2021 рр.). На момент початку війни у 2014 році Ковальчук перебував на посаді начальника штабу 80-ї окремої аеромобільної бригади.

Командувач відомий за успішною операцією ЗСУ зі звільнення правобережної частини Херсонської області та самого Херсона. Отримав статус Героя України.

Хто такий Сергій Літвінов

Генерал-майор Сергій Літвінов став командувач оперативного командування "Захід" у серпні 2021 року. До цього він займав посаду заступника командувача ОК "Північ" з бойової підготовки (2017 рік) та командира 17-ї окремої танкової бригади (2015-2017 рр.). Він також має орден Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, а також орденом "За мужність".

Нагадаємо, що Юрія Ігната звільнили з посади речника Повітряних сил ЗСУ. Командувач Повітряних сил подякував Ігнату за величезний обсяг роботи, який виконував речник та за результат боротьби з ворогом на інформаційному фронті.

Володимир Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО. Про це йдеться в офіційному указі президента №186/2024, який опублікували на сайті президента. Новим секретарем Ради нацбезпеки став Олександр Литвиненко.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти