Генерал Марченко спрогнозував, які труднощі чекають ЗСУ при звільненні Херсона

27 серпня 2022, 13:31
Генерал-майор Дмитро Марченко також особливо зазначив, що в України як і раніше відсутня така кількість військових ресурсів, яка є у Росії.
Марченко, окупанти
Генерал Марченко спрогнозував, які труднощі чекають ЗСУ при звільненні Херсона / колаж УНІАН і https://ua.depositphotos.com/

Генерал-майор Дмитро Марченко, який командував обороною Миколаєва російського вторгнення в Україну, заявив ‒ звільнення Херсона буде "непростим завданням", оскільки росіяни добре підготувалися до оборони. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню The Kyiv Independent.

За його словами, коли ВСУ вдалося витіснити росіян з околиць Миколаєва в березні, то рухатися у бік Херсона можливості не було, оскільки українські війська не мали достатньо сил і техніки.

"В таких умовах складно що-небудь прогнозувати. Росіяни знали, що ми наближаємося, тому переключилися на більш оборонну стратегію. Історія і військовий досвід показують, що для успіху наступу армія повинна мати як мінімум в три рази більше військ, ніж обороняється противник", — сказав Марченко.

Генерал також зазначив, що в України немає стільки військових ресурсів, скільки є у Росії, а російські війська вкрай добре підготувалися для захисту Херсона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що на Херсонському напрямку бійці Збройних сил України продовжують просуватися, заявила начальник пресцентру сил охорони і оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За словами радника керівника офісу президента Олексія Арестовича, в захопленій Росією Херсонській області перебуває близько 12-15 тисяч ворожих військових. Росіяни здаватимуться в полон силам оборони України ще до того, як ЗСУ перейдуть до контрнаступальної операції. Українська армія вже атакує об'єкти окупантів за допомогою РСЗВ HIMARS.

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко раніше заявляв, що Україна звільнить окуповані території на півдні України, в тому числі і анексований ще в 2014 році Крим.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти