Евакуацію з Маріуполя перенесли: окупанти обстрілюють місто та околиці

5 березня 2022, 13:05оновлено 6 березня 2022, 04:06
На даний момент йдуть переговори з Російською Федерацією щодо встановлення режиму тиші й забезпечення безпечного гуманітарного коридору, повідомили у міськраді.
Маріуполь безперервно обстрілюють
Маріуполь безперервно обстрілюють / Фото facebook.com/diana.hmm.berg

Евакуація мирного населення з Маріуполя переноситься - російські загарбники не дотримуються обіцяного режиму тиші. Про це повідомили у міськраді Маріуполя.

"У зв'язку з тим, що російська сторона не дотримується режиму тиші й продовжила обстріли як самого Маріуполя, так і його околиць, з метою безпеки евакуація населення перенеслася", - йдеться в повідомленні.

Маріупольців попросили слідувати в місця укриття. Додаткова інформація про евакуацію буде розміщена найближчим часом.

відео дня

"На даний момент йдуть переговори з Російською Федерацією щодо встановлення режиму тиші та забезпечення безпечного гуманітарного коридору.Також інформувати жителів міста будуть поліцейські за допомогою гучномовців", - зазначили в міськраді Маріуполя.

Глава Мінреінтеграції Ірина Верещук підтвердила, що об 11:45 РФ почала обстріл Волновахи з важкого озброєння попри домовленість щодо створення гуманітарних коридорів.

"Росія порушила всі домовленості навіть за посередництва Червоного Хреста", - констатувала Верещук.

Також у напрямку Маріуполь - Запоріжжя ведуться бої, які унеможливлюють рух колони з евакуйованим населенням.

Евакуація жителів Маріуполя та Волновахи

Сьогодні, 5 березня, у Маріуполі та Волновасі мали діяти "зелені коридори" для евакуації населення. З 9:00 до 16:00 повинен був бути встановлений режим тиші. Людей планували вивозити на автобусах.

З Маріуполя планували вивезти понад 200 тис. осіб за маршрутом: Маріуполь – Микільське – Розівка – Бельмак – Пологи – Оріхів – Запоріжжя.

З Волновахи планували вивезти понад 15 тис. осіб: Волноваха – Валер'янівка – Новоандріївка – Кирилівка – Вугледар – Покровськ – Запоріжжя.

Як повідомляв Главред, Маріуполь перебуває на межі гуманітарної катастрофи. У місті немає світла, води, опалення, зв'язку. Армія Путіна постійно обстрілює місто, причому б'є по житлових будинках, школах, магазинах.

2 березня зусиллями волонтерів та рятувальників вдалість провести евакуацію 400 мирних громадян з Волновахи. Люди перебували під обстрілами понад чотири доби без їжі та води.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти