Війська РФ використовують "евакуаційний режим тиші", щоб просуватися вперед – Верещук

5 березня 2022, 11:56
Україна закликала РФ не порушувати домовленості й зупинити просування військ.

Війська РФ використовують 'евакуаційний режим тиші', щоб просуватися вперед – Верещук
Російські окупанти просуваються вперед, користуючись режимом тиші на Донеччині/ Reuters

Російські окупанти просуваються вперед, користуючись режимом тиші, який був оголошений за двома маршрутами для евакуації мешканців Маріуполя та Волновахи Донецької області.

В Мінреінтеграції закликали росіян не порушувати домовленості і не допускати просування своїх військ. Про це сказала віцепрем'єрміністр – очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.

відео дня

"Я хочу звернутися до російської влади і сказати наступне: ми домовилися за посередництва Червоного Хреста, використовуючи міжнародні конвенції, що буде дотримано режим тиші. Там не має бути жодного просування російських військ. Ми використовуємо такий канал, аби евакуювати цивільних – жінок, дітей, а також довести гуманітарні вантажі до тих, хто залишився – це медикаменти і їжа", – сказала Верещук.

Вона також додала, що зараз перевіряється інформація щодо можливого просування російських військ під час режиму тиші.

Евакуація мешканців Маріуполя і Волновахи

Нагадаємо, у Маріуполі та Волновасі сьогодні, 5 березня, діятимуть "зелені коридори" для евакуації населення. З 9:00 до 16:00 буде встановлено режим тиші. Людей вивозитимуть автобусами. Місцями збору будуть центральні площі Волновахи і Маріуполя.

Також у період тиші можна виїхати на особистому транспорті, але категорично забороняється відхилятися від маршруту гуманітарного коридору.

  • З Маріуполя планується вивезти понад 200 тис. осіб за маршрутом: Маріуполь – Микільське – Розівка – Більмак – Пологи – Оріхів – Запоріжжя.
  • З Волновахи планується вивезти понал 15 тис. осіб: Волноваха – Валер'янівка-Новоандріївка – Кирилівка – Вугледар – Покровськ – Запоріжжя.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти