У Маріуполі та Волновасі заявили про режим тиші, готують гуманітарний "зелений" коридор

5 березня 2022, 09:15
Режим тиші почне діяти з 09:00 суботи, 5 березня, для евакуації жителів Маріуполя та Волновахи. Опрацьовуються деталі евакуації.
Маріуполь зараз
У Маріуполі відкриють гуманітарний "зелений" коридор / facebook.com/diana.hmm.berg

У Маріуполі, який відрізали від комунікацій російські окупанти, готують гуманітарний "зелений" коридор. Це дасть можливість почати відновлення критичної інфраструктури міста.

Про це повідомив мер міста Вадим Бойченко в Telegram-каналі. За його словами, час відкриття гуманітарного коридору поки що невідомий.

"Саме зараз йде визначення часу відкриття гуманітарного "зеленого" коридору і початку режиму тиші для Маріуполя", - йдеться у повідомленні.

відео дня

За його словами, "зелений" коридор дозволить почати відновлення критичної інфраструктури міста - світла, води та мобільного зв'язку.

"Також буде можливість забезпечення Маріуполя продуктами й медикаментами першої необхідності. Найближчим часом інформація буде доповнена", - заявив мер міста.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк також підтвердив, що сьогодні буде відкрито гуманітарний коридор з Маріуполя і Волновахи.

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко заявив, що режим тиші почне діяти з 09:00 для евакуації жителів Маріуполя і Волновахи.

"У ці хвилини опрацьовуємо деталі евакуації. Координує роботу всіх сторін і учасників процесу Донецька обласна військова адміністрація", - зазначив він.

У Маріуполі та Волновасі заявили про режим тиші, готують гуманітарний 'зелений' коридор

Як повідомляв Главред, Маріуполь перебуває на межі гуманітарної катастрофи. У місті немає світла, води, опалення, зв'язку. Армія Путіна постійно обстрілює місто, причому б'є по житлових будинках, школах, магазинах.

2 березня зусиллями волонтерів та рятувальників вдалість провести евакуацію 400 мирних громадян з Волновахи. Люди перебували під обстрілами понад чотири доби без їжі та води.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти