Експерт пояснив, як і чому росіяни змінили методи війни проти ЗСУ

17 травня 2022, 01:32
Агресори, каже військовий експерт Сергій Грубський, досі не залишили свою мету ‒ остаточно знищити Україну. Проте, ситуація не так проста.
ВСУ
Експерт пояснив, як і чому росіяни змінили методи війни проти ЗСУ / колаж Фото УНІАН

Російські окупанти залишили надії атакувати Україну з багатьох сторін, оскільки зрозуміли, що не зможуть таким чином швидко припинити бойові дії. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів військовий експерт і керівник асоціації "Союз учасників миротворчих операцій" Сергій Грабський.

Тепер, каже фахівець, російські окупанти намагаються послідовно виконувати поставлені Кремлем завдання.

"Тобто зараз вони хочуть діяти так - утримати окуповані території, захопити всю Донецьку і Луганську області, повідомляють про перемогу, підтягують ресурси і готують подальший наступ. Куди будуть ці наступи - спрогнозувати дуже важко. Це буде залежати від розвитку подій на фронті і від того, яке завдання вони самі собі поставлять", ‒ заявив Грабський.

Агресори, каже експерт, досі не залишили свою мету ‒ знищити Україну. І для того, щоб досягти своїх цілей, загарбники перейшли до послідовних ударів, підсумував експерт.

читайте такожВійськовий експерт попередив: РФ може відновити масований ракетний обстріл України

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту досліджень війни вважають, що російські війська допускають тактичні помилки на сході України, а на півдні не можуть визначитися з датою фейкового референдуму на Херсонщині, що може свідчити про їх невпевненість в результаті.

Катастрофічні втрати росіян під час невдалої переправи через річку Сіверський Донець і некомпетентність їх солдатів/офіцерів, яка виявилася в цій операції, викликали паніку у деяких відомих російських блогерів.

І ті почали критикувати російських окупантів перед сотнями тисяч своєї аудиторії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти