Окупанти важко помиляються на Донбасі і невпевнені в "референдумі" на Херсонщині - експерти з США

15 травня 2022, 13:46оновлено 15 травня 2022, 14:23
Аналітики кажуть, що знищення російської мотострілецької частини може серйозно перешкодити зусиллям окупантів ізолювати Сєвєродонецьк і Лисичанськ.
окупанти, техніка
Окупанти важко помиляються на Донбасі - експерти з США / колаж ЗСУ

Аналітики Інституту досліджень війни вважають, що російські війська допускають тактичні помилки на сході України, а на півдні не можуть визначитися з датою фейкового референдуму на Херсонщині, що може свідчити про їх невпевненість в результаті. Про це повідомляють представники проекту Institute for the Study of War (ISW).

Йдеться, що бійці ЗСУ знищили значну частину російської мотострілецької бригади, яка 11 травня намагалася перетнути річку Сіверський Донець по понтонному мосту.

Катастрофічні втрати росіян під час невдалої переправи через річку і некомпетентність їх солдатів/офіцерів, яка виявилася в цій операції, викликали паніку у деяких відомих російських блогерів. І ті почали критикувати російських окупантів перед сотнями тисяч своєї аудиторії.

На думку аналітиків ISW, спроба переправи через річку в Білогорівці показала величезну нестачу у окупантів тактичного розуміння, оскільки супутникові знімки показують знищену російську техніку, яка щільно згрупована в обох кінцях зруйнованого понтонного моста.

читайте такожВійськовий експерт розповів, які проблеми у Росії з наступом на Донбасі

Нагадаємо, раніше в Institute for the Study of War заявляли, що російські окупанти на заході Херсонської області зміцнюють свої позиції і намагаються захопити Брускінське і велику Олександрівку.

Аналітики вважають, що все це може поліпшити тактичне становище агресорів на півдні.

Також відзначається, що населені пункти розміщуються біля кордону Херсонської та Миколаївської областей, ймовірно, дозволять російським військам вести наступальні дії в напрямку Миколаєва.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти