Експерт назвав два фактори, які переламають хід війни на Донбасі

15 травня 2022, 17:37
Фахівець зазначив, що російськими військами, за фактом, командують не генерали, а політики з Кремля. Що, в свою чергу, дає великі шанси ЗСУ.
ВСУ, прапор
Експерт назвав два фактори, які переламають хід війни на Донбасі / колаж УНІАН

Російські окупанти наступатимуть на Сєвєродонецькому та Ізюмському напрямках до останнього солдата. Але їхні сили не безмежні і незабаром у війні на сході України трапиться різкий поворот. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі проекту Freedom.

Фахівець зазначив, що російськими окупаційними військами, за фактом, командують не генерали, а політики з Кремля. І тому така тактика приречена на провал.

"РФ ігнорує всі канони військового мистецтва. Вони наступальну операцію вже розтягнули на п'ятий тиждень. І я так розумію, що вони будуть наступати до останнього російського солдата на тому ж Сєвєродонецькому напрямку або на Ізюмському напрямку. Чому? Тому що завдання стоїть політичне, а не військове", – пояснив Жданов.

За словами експерта, для ЗСУ ситуація, що склалася, одночасно і хороша, і погана.

"Погано - тому що ми змушені вести оборонну операцію і для нас це складно в плані утримання оборони і відбиття атак Росії. Але вони ж теж не безрозмірні. Ну ще 3-4 дні активних наступальних дій, ми завдамо контрудар, зіб'ємо наступальний потенціал, а далі що? Потрібна оперативна пауза для створення резервів", - упевнений Жданов.

Експерт також наголосив на важливості війни за" трасу життя "Бахмут-Лисичанськ, назвавши її "ключовою".

"Тут треба стежити за двома моментами. Перший - спроби РФ форсування річки Сіверський Донецьк. Якщо ми не допустимо створення плацдарму і розвитку подальшого наступу від цієї річки, то ми здатні утримати трасу. І другий момент - наш контрудар на Ізюм. Якщо ми зможемо збити наступальний потенціал, то тоді не буде особливої загрози постачання військ. У нас на сьогоднішній день є всі шанси утримати оборону саме на цих ділянках. І не допустити прориву російських військ", – підсумував Жданов.

читайте такожУ ЗСУ є 4-5 тижнів: польський генерал назвав критичну межу у війні для України

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту досліджень війни вважають, що російські війська допускають тактичні помилки на сході України, а на півдні не можуть визначитися з датою фейкового референдуму на Херсонщині, що може свідчити про їх невпевненість в результаті.

Катастрофічні втрати росіян під час невдалої переправи через річку Сіверський Донець і некомпетентність їх солдатів/офіцерів, яка виявилася в цій операції, викликали паніку у деяких відомих російських блогерів.

І ті почали критикувати російських окупантів перед сотнями тисяч своєї аудиторії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти