Ексзаступник міністра і двоє чиновників Міноборони розтратили 950 млн грн на бронежилетах

8 січня 2024, 11:52
Згідно з висновками судово-балістичних і товарознавчих експертиз, поставлена броня не відповідала вимогам захисту, ухваленим у ЗСУ.
​  Міноборони України, ДБР  ​
ДБР повідомило про нову підозру ексчиновникам Міноборони Шаповалову та Хмельницькому у розтраті майже 950 млн / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Держбюро розслідувань повідомило про нову підозру колишньому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову та керівнику департаменту Міноборони Богдану Хмельницькому. Ексчиновників звинувачують у розтраті майже 950 мільйонів гривень.

У 2022 році між Міноборони та східноєвропейською компанією було укладено договір на поставку великої партії бронежилетів.

"Продукція, згідно з висновками судово-балістичних і товарознавчих експертиз, не дозволяла використовувати їх військовослужбовцями ЗСУ за цільовим призначенням через невідповідність стандартам. Це ставило під загрозу життя і здоров'я наших воїнів на передовій", - повідомляє пресслужба ДБР.

відео дня

В результаті закупівлі неякісної продукції розмір збитків державі склав майже 950 млн грн.

ДБР
Шаповалову та Хмельницькому повідомили про нову підозру / Фото: dbr.gov.ua

Трьом фігурантам повідомили про підозру за ч.2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ВСУ), ч. 5 ст. 191 (витрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері офісу Генерального прокурора.

ДБР
Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років / Фото: dbr.gov.ua

Як повідомляв Главред, у січні 2023 року ЗМІ опублікували статтю, посилаючись на "злиті" документи, в якій порівнювалися ціни закупівель продуктів для військовослужбовців і ціни на ті самі продукти в супермаркеті. Виявилося, що продукти для ЗСУ закуповують за завищеними цінами.

В результаті були звільнені директор департаменту закупівель Хмельницький та заступник міністра Шаповалов.

У листопаді колишньому заступнику міністра оборони повідомили про підозру щодо факту розтрати державних коштів. Йдеться про постачання для ЗСУ непридатної військової форми.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти