"Далі буде": у ЗСУ показали яскраві кадри звільнення Урожайного

16 серпня 2023, 15:49оновлено 16 серпня 2023, 22:55
Населений пункт звільнили військові 35-ої ОБМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського і 38-ї окремої бригади морської піхоти.
Украинские военные, Урожайное
У ЗСУ показали яскраві кадри звільнення Урожайного/ колаж: Главред, фото: скрін

Українські військові звільнили від російських окупантів село Урожайне у Донецькій області. Інформацію про звільнення населеного пункту у Міноборони України підтвердили у середу, 16 серпня.

"Урожайне звільнили. Наші оборонці закріплюються на рубежах. Наступальні дії тривають", – повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

Після цього Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ (СтратКом ЗСУ) опублікувало відео звільнення Урожайного.

відео дня

На кадрах, опублікованих у мережі, видно, як українські військові наносять точні удари по російських загарбниках в Урожайному, як окупанти тікають з населеного пункту і туди заходять захисники України.

"Далі буде. Далі перемога. Слава Україні!", – прокоментували на відео українські воїни після того, як підняли у звільненому селі прапор України.

У СтратКомі ЗСУ уточнили, що населений пункт звільнили військові 35-ої окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського разом з побратимами 38-ої окремої бригади морської піхоти у межах контрнаступальних дій.

Освобождение Урожайного
У ЗСУ показали яскраві кадри звільнення Урожайного/ скрін

Дивіться відео звільнення Урожайного українськими військовими:

Звільнення Урожайного

Пропагандисти країни-агресорки Росії 12 серпня заявили, що окупанти втратили Урожайне Донецької області. Населений пункт нібито перейшов під контроль армії України.

У Генеральному штабі ЗСУ спершу не підтверджували інформацію про встановлення контролю над населеним пунктом Урожайне.

У середу, 16 серпня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що армія України звільнила Урожайне від російських окупантів. Вона зазначила, що захисники України закріплюються у звільненому населеному пункті й додала, що наступ українських військових триває.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти