Членство України в ЄС: ЄК підготує висновок через кілька місяців - Зеленський

18 березня 2022, 14:13
Президент розповів про підсумки переговорів з головою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляйєн.
Зеленський
Володимир Зеленський / Фото Reuters

Висновок Європейської Комісії щодо заявки України на членство в Європейському Союзі буде підготовлений протягом декількох місяців.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму Twitter.

"Була предметна розмова з головою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляйен. Висновок ЄК щодо заявки України на членство в ЄС буде підготовлений протягом декількох місяців. Уряду і ЄК дано доручення. Спільно рухаємося до нашої стратегічної мети", - написав Зеленський.

Членство України в ЄС: ЄК підготує висновок через кілька місяців - Зеленський

У свою чергу президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським запевнила, що європейський шлях України вже почався, і поінформувала про виділення другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 300 мільйонів євро.

"Я запевнила gрезидента України Володимира Зеленського в безперервній підтримці ЄС. Європейський шлях України розпочався. Такі часи вимагають далекоглядності, стійкості і витривалості, щоб робити один важкий крок за іншим. Європейська комісія буде рухатися вперед цим шляхом", - підкреслила фон дер Ляйен.

"Я поінформувала Президента Зеленського про виділення 2-го траншу макрофінансової допомоги Україні в розмірі близько 300 мільйонів євро", - підкреслила вона.

Як зазначила президент ЄС, ці гроші зараз потрібні сміливим людям України."Вони підтримають фінанси країни, оскільки ця безглузда війна все ще триває", - підкреслила фон дер Ляйен.

Членство України в ЄС: ЄК підготує висновок через кілька місяців - Зеленський

Приєднання України до Євросоюзу

Нагадаємо, у Версалі відбувся екстрений саміт ЄС, присвячений питанням російської агресії проти України. Одним з найбільш спірних положень, що обговорювалися на ньому, стало питання про прагнення України вступити в ЄС. Як повідомив після саміту президент Литви Гітанас Науседа, переговори пройшли успішно для нашої країни – європейські лідери сказали "так" євроінтеграції України.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявляв, що вважає нереальним вести переговори про вступ до ЄС з країною, що перебуває в стані війни.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти