Чи піддасться Захід на шантаж РФ: експерт пояснив за яких умов

11 червня 2023, 03:30
Експерт із питань енергетики розповів, чи є ймовірність того, що Захід піддасться на шантаж з боку РФ.
Чи піддасться Захід на шантаж РФ: експерт пояснив за яких умов
Гончар розповів про те, чого Захід може підти за РФ / Фото: УНІАН

В інтервʼю Главреду президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ", експерт з питань енергетики Михайло Гончар розповів, яка ймовірність того, що Захід піддасться на шантаж з боку РФ.

"Якщо не вести мову про абстрактний колективний Захід, якого насправді не існує, то не думаю. Хоча, безперечно, знайдуться "орбаноїди", тобто ті, хто говоритиме про те, що вони нібито попереджали, і все це потрібно було припиняти раніше. Тут питання у тому, що подібний сценарій, передусім, бʼє по нас, але так само він бʼє і по країнах Європи", - зазначив Гончар.

У випадку найгіршого варіанту радіоактивність може виявитися будь-де, залежно від того, якою буде роза вітрів, розповів він.

відео дня

"Бо тоді, так чи інакше, усе потрапить до обмілілого водосховища, а там вода продовжить свій рух та усі радіоактивні елементи потраплять до Чорного моря через Дніпро-Бузький лиман. Тому у цьому контексті має бути відповідна реакція з боку західних партнерів, і вона не має бути у традиційному варіанті "занепокоєнь", "попереджень" тощо, а мали б вживатися заходи превентивного характеру", - додав експерт.

Хто такий Михайло Гончар

Гончар Михайло Михайлович (нар. 17 лютого 1963) — український експерт з міжнародних енергетичних та безпекових відносин. Президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ", головний редактор часопису "Чорноморська безпека", пише Вікіпедія.
У 2000-х роках працював у системі нафтогазового комплексу України, займаючи відповідальні посади. Досліджував питання енергетичної безпеки, міжнародних енергетичних відносин, нафтогазового сектору, нетрадиційних вуглеводнів, реформування енергетичного сектору, глобальних енергетичних ринків. Був експертом української частини міжурядових комісій з економічного співробітництва з Німеччиною, Польщею, Словаччиною, Чехією, Казахстаном, Азербайджаном, Грузією, Туреччиною.

З 2007 року працює в неурядовому секторі — спочатку очолював енергетичні програми і київське представництво "Номос-Енергія" аналітичного центру "Номос", а у 2009 році заснував і очолив аналітичний Think Tank Центр глобалістики "Стратегія ХХІ". Головний редактор часопису "Чорноморська безпека" (з 2017 року). Автор, співавтор та редактор низки книг та публікацій з проблематики енергетики, енергетичної безпеки, міжнародних відносин, виданих як в Україні, так і у Польщі, Словаччині, Німеччині, Великій Британії, Туреччині, Нідерландах, Фінляндії тощо. З 2016 року — член Державного комітету з промислової політики. Має статус асоційованого експерта Центру Разумкова та Центру дослідження Росії.

Нагадаємо, що Путін натравив на себе Захід підривом Каховської ГЕС. Захід хоче або повалити режим Путіна, або демілітаризувати Росію і добитися сплати компенсацій Україні. Якщо Путіну спустити з рук шантаж, агресія продовжиться.

Захід знищить Чорноморський флот, якщо Путін ризикне застосувати ядерку. Глава Кремля Путін повинен розуміти, що можливе застосування ядерної зброї призведе до інцидентів не тільки в Бєлгороді або Москві, сказав Михайло Самусь.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти