Британські ЗМІ написали про снайпера ЗСУ Олену Білозерську та показали відео ліквідації ворогів

5 лютого 2022, 12:00
Якщо Путін віддасть наказ про вторгнення в Україну Олена Білозерська готова стріляти по ворогах зі своєї гвинтівки "Зброяр Z-10", яку називає "Галею".
Олена Білозерська
На рахунку Олени Білозерської щонайменше 10 підтверджених ліквідацій / Колаж bilozerska.livejournal.com, скріншот

Британські видання The Sun і Daily Mail опублікували статті про 42-річну Олену Білозерську - офіцера Збройних сил України в запасі, яка була снайпером у складі ДУК Правий сектор та Української добровольчої армії (УДА). Також було опубліковано кадри з моментом ліквідації двох російських солдатів на Донбасі в зоні проведення ООС.

Відео було знято в серпні 2017 року перед Днем Незалежності України на передовій за допомогою тепловізійного приладу нічного бачення. На кадрах чути звуки трьох пострілів зі снайперської гвинтівки "Зброяр З-10", а також видно, як солдати падають в окопи в 200 метрах від неї.

Виданню Daily Mail Олена Білозерська розповіла, як у 2017 році їй вдалося ліквідувати одразу трьох бойовиків. Всього ворогів було шестеро.

відео дня

"Тієї ночі я застрелила трьох. Два з них були тим, що ми називаємо "вантаж 200" (термін для позначення померлих, – ред.), а третій був "вантаж 300" (поранені, – ред.)", – розповіла Олена.

Британські ЗМІ написали про снайпера ЗСУ Олену Білозерську та показали відео ліквідації ворогів
Британські ЗМІ написали про снайпера ЗСУ Олену Білозерську та показали відео ліквідації ворогів

Снайпер фіксувала ціль за допомогою тепловізійного прицілу нічного бачення. На кадрах показано, як спершу один бойовик виповзає з окопу. Через двадцять секунд лунає постріл ,спрямований в його тулуб. Далі йдуть ще два постріли.

Відео можна подивитися тут. Увага! Відео 21+.

Чоловік Олени, рядовий Валерій Воронов, знаходився поруч з нею в окопі та збирав гільзи, які падали, коли вона стріляла. Пізніше він зробив для дружини срібну каблучку з вставленим в нього денцем патрона, слідуючи снайперській традиції часів Першої світової війни.

Білозерська зазначила, що не відчуває докорів сумління через жодного з чоловіків, убитих в бою за Україну. Вона розповіла британським журналістам, що на її рахунку щонайменше 10 підтверджених ліквідацій. При цьому Білозерська готова без вагань знову знищувати ворогів, якщо російські війська вторгнуться в Україну. Вона вважає, що вороги, які напали на її країну, заслуговують смерті.

"Коли ворог підповзає до нашої позиції, щоб убити мене, чи замислюється він, чи є у мене чоловік, батьки чи діти? Звичайно, ні", - зазначила Олена.

"Моральні страждання з приводу вбивства людини придумали люди, далекі від війни. Озброєний ворог - це не людина, а мішень. Ти берешся за зброю проти моєї країни - все, ти мішень. Якщо ви не приберете його вчасно, він може вбити вас або одного з ваших товаришів", - сказала військова.

читайте такожВійськової загрози для України з боку Росії зараз немає - Головнокомандувач ЗСУОлена була демобілізована з морської піхоти в 2020 році. Разом з чоловіком вони є членами територіальної оборони України та готові до захищати країну в разі потреби.

Білозерська вважає, що Путін не віддасть наказ про вторгнення, а нарощування його військ – це "тиск і залякування".

Разом з тим вона заявила, що, якщо це все ж станеться, то готова стріляти по ворогам зі своєї гвинтівки "Зброяр Z-10", яку називає "Галею".

"Якщо росіяни вирішать приїхати, я буду лише щаслива представити їх Галі", - сказала вона.

Як повідомляв Главред, німецьке видання Bild опублікувало план можливого вторгнення Росії в Україну, згідно з яким Кремль нібито планує створити маріонетковий уряд в країні, а згодом провести загальнонаціональний референдум про приєднання до Росії.

При цьому всіх "незговірливих" українських активістів планують відправити в концентраційні табори. Списки вже нібито складаються.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти