Бійці ЗСУ просуваються на лівобережжі Херсонщини: у Силах оборони розкрили деталі

9 березня 2024, 16:12
Російські окупанти завдають ударів по позиціях ЗСУ в районі Кринок Херсонської області з артилерії та мінометів, розповіли у Силах оборони півдня.
Херсонщина, Крим
ЗСУ розширюють плацдарм на лівому березі Дніпра в Херсонській області / Колаж: Главред, фото: Telegram-канал В. Зеленського, УНІАН

Бійці Збройних сил України на лівому березі Дніпра Херсонській області розширюють свій плацдарм. Окупанти обстрілюють українські війська в районі Кринок з артилерії та мінометів.

Як повідомляють у Силах оборони півдня, за останні 24 години штурмових дій не проводили.

"Наші воїни утримують позиції, здійснюють заходи зі зміцнення та розширення плацдарму на лівобережжі Дніпра", - зазначено в повідомленні.

відео дня

Також указано, що на півдні ведеться контрбатарейна боротьба.

"Окупанти проводять аеророзвідку, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, а також уперше за десять днів зважилися спрямувати керовану авіабомбу з літака тактичної авіації, вдаривши в центр Херсона. Удар був по п'ятиповерхівці, постраждала семирічна дитина", - підкреслили у Силах оборони.

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

ЗСУ не можуть перекинути броньовану техніку на лівий берег Дніпра Херсонської області, говорили в ОВА Херсонщини. Ситуація важка, проте українські воїни продовжують утримувати плацдарм.

У ЗСУ розкрили плани щодо лівобережжя Херсонської області - голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко сказав, що війська розширюватимуть плацдарм. Окупанти вже стикаються з проблемами.

У небі над Херсонщиною після пуску ракети по Україні зник Су-34 російських окупантів. Інцидент стався 23 лютого. Повідомлялося, що ворожий військовий літак міг впасти.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти