"Велика загроза": КНДР може допомогти армії РФ таємно пробиратися до позицій ЗСУ – Жданов

4 липня 2024, 11:32
327
Росії дуже потрібна підтримка, її ресурс закінчується. РФ найближчим часом може почати потихеньку "схлопуватися", каже військовий експерт.
Российские военные, Олег Жданов
КНДР може допомогти армії РФ таємно пробиратися до позицій ЗСУ/ колаж: Главред, фото: міноборони РФ, Главред

Якщо Північна Корея відправить в Україну інженерні війська на допомогу російському диктатору Володимиру Путіну, для нашої країни це може мати серйозні негативні наслідки. Зокрема, північнокорейські війська можуть допомогти російським окупантам рити тунелі й таким способом непоміченими пробиратися до позицій ЗСУ.

У Північної Кореї гігантський досвід у тунельній війні. Про це сказав військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Главреду.

"Не потрібно недооцінювати інженерні підрозділи військ КНДР і ймовірні наслідки їхньої появи в Україні. У Північної Кореї гігантський досвід у тунельній війні. У нас були тунелі на Авдіївському і Торецькому напрямках: завдяки тунелям війська противника пробралися до наших позицій, вийшли позаду них і почали вести вогонь та окопуватися. А північні корейці під час війни в скельних ґрунтах вирили 500 км тунелів. Америка тоді зробила ставку на авіацію, а північні корейці сховалися в тунелі і влаштували тунельну війну", – розповів Жданов.

відео дня

Він наголосив, що для нас тунельна війна була б дуже поганим варіантом, адже російські окупанти могли б далеко добиратися непоміченими.

"Уявіть таку війну десь на півночі України, у Сумській і Чернігівській областях: проникнення військ противника на нашу територію, обхід наших рубежів тощо. Тож це велика загроза", – сказав експерт.

Також військовий експерт звернув увагу, що Путін може скористатися ще однією лазівкою. У комуністичних режимах є поняття добровольців. І Кім Чен Ин може відправити в Україну не війська, а добровольців. Жданов нагадав, що так свого часу Радянський Союз воював в Іспанії – там не було Червоної Армії, воювали добровольці, допомагаючи руху опору боротися з Франко. За словами військового експерта, це у нас цілком імовірно.

"А те, що в Україну прибудуть інженерні бригади з технікою і всім іншим, малоймовірно. Скоріше техніка буде йти окремо, бригади – окремо. Це будуть якісь зведені загони, які зможуть здійснювати фортифікації для збройних сил Російської Федерації. Росії дуже потрібна підтримка, її ресурс закінчується. Не сьогодні-завтра Росія почне потихеньку схлопуватися", – підсумував Жданов.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

КНДР може відправити свої війська на окуповані території України – що відомо

Раніше повідомлялося, що Кім Чен Ин відправить інженерні війська в Україну на допомогу Путіну. Як повідомив південнокорейський телеканал TV Chosun з посиланням на південнокорейського чиновника, уже в липні 2024 року Північна Корея відправить великомасштабні військові будівельні та інженерні сили для участі у "відновлювальних роботах" в окупованій Донецькій області.

Військо КНДР має 10 інженерних бригад, а телеканал Chosun підрахував, що Північна Корея може отримувати від Росії до 115 мільйонів доларів щорічно, якщо відправить три-чотири інженерні бригади на окуповану територію України.

Аналітики ISW поки не бачать повідомлень, які б свідчили про те, що північнокорейські військові братимуть участь у війні проти України, проте інженерні війська КНДР можуть вивільнити частину російського особового складу для проведення операцій уздовж лінії фронту.

У Зеленського різко відповіли на те, що КНДР може відправити інженерні війська на Донбас. В ОП наголосили, що міжнародна спільнота повинна була б відреагувати на такі дії КНДР і країни-агресорки РФ, але ніякої реакції немає.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти