БНР на Білгородщині і парад республік: Світан зробив прогноз про розпад Росії

9 червня 2023, 15:42оновлено 9 червня 2023, 20:46
Ополченці Росії в Білгородській області можуть створити республіку за сепаратистським сценарієм, який застосував режим Путіна в Україні, вважає Роман Світан.
Світан, Білгородська область
Добровольці можуть оголосити в Білгородській області БНР і знайти важке озброєння у військторгах - Світан / Колаж: Главред, фото: Главред, скріншот YouTube

Російські добровольці на Білгородщині можуть дійти до Білгорода і створити там Білгородську народну Республіку. Надалі суверенні утворення можуть з'явитися як мінімум у Курській, Брянській, Воронезькій, Ростовській областях і на Кубані. Здоровий сепаратизм призведе до розвалу країни-агресора Росії, наразі все тільки починається. Про це заявив полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Роман Світан.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що ополченці здатні добитися своїх цілей в тому випадку, якщо діятимуть за сценарієм агресора Росії, який Москва застосувала в 2014 році проти України.

"Добровольці Росії досягнуть своїх цілей у Білгородській області, якщо діятимуть за схемою, яку використовували Путін і Москва проти України. Тоді росіяни застосували свої збройні сили на нашій території – у Криму і на Донбасі, створили на коліні "Донецьку народну республіку", і розповіли всьому світу казку про шахтарів Донбасу, які нібито знайшли військову техніку та озброєння у військторгах. Сепаратистська програма, реалізована Росією в Україні, тепер спрацює вже в Білгородській області", - зазначив Світан.

Згідно зі сценарієм, ополченці, які зайшли на територію Білгородської народної республіки, нашвидкуруч прописують референдум, встановлюють БНР, обирають прем'єра, умовного "Бородая", як це було в Донецьку в 2014 році, і декларують звільнення Білгородської республіки з виходом зі складу Російської Федерації", - зазначив Світан.

Дивіться відео, в якому Світан розповів, як ополченці можуть оголосити республіку на Білгородчині:

За його словами, в такому випадку ополченці знайдуть у військторгах танки, літаки, ракети та інші озброєння. Шляхом Білгородської республіки, в свою чергу, підуть як мінімум й інші регіони Росії – Курська, Брянська, Воронезька, Ростовська області і Кубань.

"Якщо добровольці підуть таким шляхом, вони знайдуть військторги в Білгородській народній республіці. Шахтарі натраплять на танки, літаки, вибухівку, ракети та інше озброєння. Все, як було в Донецьку. Потім вони почнуть звільнення БНР. Там вже їх можуть підтримати сусідні області – майбутні Курська, Брянська, Воронезька, Ростовська республіки і Кубань. Можна буде дійти навіть до вільної Бурятії, яка, в свою чергу, буде готова створити суходільний коридор – від Азова до Байкалу", - додав полковник запасу.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

На думку експерта, такі події призведуть до розпаду РФ.

"Зараз все тільки починається. Здоровий сепаратизм призведе до розвалу Росії, події схвалять Україна і світова спільнота", - підкреслив Роман Світан.

Військова операція ополченців Росії в Білгородській області

Військові формування Російський добровольчий корпус і Легіон Свобода Росії проводять у Білгородській області операцію, яка спрямована на демілітаризацію регіону. Добровольці ведуть бойові дії в передмісті Шебекіного – Новій Таволжанці та інших населених пунктах на території країни-агресора РФ.

За оцінками аналітиків DeepState, добровольці на Білгородчині створили сіру зону більш ніж в 10 квадратних кілометрів. Силові структури РФ не контролюють КПП Шебекіно на кордоні з Україною.

В Інституті вивчення війни вважають, що Кремль не розуміє, як діяти у Білгородській області. В інформаційному просторі Росії панує хаос, паніка і критика центральної влади.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти