Білий дім анонсував "істотний" пакет допомоги Україні

15 вересня 2024, 13:57
551
Пакет військової допомоги можуть оголосити вже цього місяця.
допомога, салліван
Салліван зробив заяву щодо допомоги Україні / Колаж Главреда. Фото: Держдеп США, скріншот відео

Радник американського президента Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван у неділю, 15 вересня, анонсував виділення великого пакета військової допомоги Україні.

Під час Ялтинської європейської стратегії в Києві Салліван по відеозв'язку наголосив, що у Байдена залишилися лічені місяці його президентства - і його адміністрація має поспішати зі зміцненням України на полі бою.

"Я вважаю, що ми перебуваємо на важливому етапі - на роздоріжжі", - цитує Саллівана агентство Bloomberg.

відео дня

Завдання Америки - поставити Україну в сильну позицію, додав радник Байдена.

У Білому домі відкинули пропозицію завершити війну в Україні ціною здачі українських територій. Салліван підкреслив, що умови для переговорів із країною-агресоркою має ставити Київ.

"Наразі ми працює над (виділенням, - ред. Главреда) істотного пакета (допомоги, - ред. Главреда). Низку різних можливостей ми спробуємо реалізувати до кінця цього місяця", - відповів Салліван.

Хто такий Джейк Салліван

Джейкоб Салліван - американський державний діяч, радник із національної безпеки віцепрезидента США у 2013-2014 роках, радник президента США з національної безпеки з 2021 року.

23 серпня 2022 року Саллівана було нагороджено Орденом князя Ярослава Мудрого II ступеня - за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі.

Військова допомога - останні новини

Як писав Associated Press раніше, майже 6 мільярдів доларів, які США готують для України, можуть зникнути до кінця вересня. Адміністрація Байдена попросила Конгрес включити повноваження щодо фінансування до будь-якої резолюції, яку законодавці можуть ухвалити до кінця фінансового року 30 вересня, щоб фінансувати федеральний уряд і запобігти зупинці роботи. Офіційні особи заявили, що сподіваються продовжити повноваження ще на рік.

На сьогодні ЗСУ використали практично всі запаси ракет ATACMS. Джерело CNN повідомило, що, за словами українців, у межах досяжності ракетного комплексу, який Київ хоче застосувати углиб Росії, є об'єкти з виробництва зброї, що можуть бути гідними військовими цілями.

До слова, 11 вересня Велика Британія оголосила про надання Україні пакету допомоги на загальну понад 600 мільйонів фунтів стерлінгів (780 мільйонів доларів).

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти