20 балістичних і крилатих ракет: влада Києва озвучила деталі удару по столиці

23 січня 2024, 09:41
Російські окупанти завдали комбінованого удару по Києву. Спочатку були запущені крилаті ракети, а потім - балістичні, кажуть у КГВА.
Київ, ракета 23 січня
У КДВА зазначили, що кількість і точний вид ракет нададуть повітряні сили ЗСУ / колаж Главред, фото КМВА і скріншот

Російські війська вранці у вівторок, 23 січня 2024 року завдали комбінованого удару по Києву (спочатку були запущені крилаті ракети, а потім – балістичні). Про це сказав речник КДВА Михайло Шаманов з посиланням на ефір єдиного телемарафону.

"Столиця сьогодні була атакована комбінованим ударом. Тобто спочатку були запущені крилаті ракети Х-101, Х-555 з району Каспійського моря. А потім, ймовірно, була балістика. Швидше за все, це були "Іскандери", - сказав він.

Шаманов також зазначив, що кількість і точний вид ракет нададуть повітряні сили ЗСУ.

відео дня

Пізніше щодо ситуації висловився і перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"За попередніми даними, на Київ летіло близько 20 ракет, їх усі знищили сили нашої ППО. Станом на зараз, проходить евакуація з декількох п'ятиповерхівок через нерозірвану бойову частину ракети. Її одна частина у дворі будинку, інша частина - в одній з квартир", - заявив чиновник.

Нагадаємо, російські війська вранці 23 січня завдали ракетного удару по Україні. У Києві загорілися авто і почалася пожежа в будинку.

Як повідомив мер Віталій Кличко, наразі відомо про 7 постраждалих внаслідок ранкової атаки на столицю. Більшість з них у Солом'янському районі. Шістьох людей госпіталізували, одному потерпілому, 13-річному хлопцю, медики надали допомогу на місці.

Пізніше він уточнив, що станом на 09:20 в результаті російської ракетної атаки в столиці зареєстровано 18 постраждалих. З них 13 - госпіталізовані, в тому числі троє дітей.

Одному 13-річному хлопцю та чотирьом дорослим постраждалим медики надали допомогу на місці. Одну жінку доставили в реанімацію і продовжують надавати інтенсивну допомогу.

Крім того, в Харкові в результаті російських обстрілів зруйновано під'їзд житлового будинку, під завалами знаходяться люди. Також повідомлялося про відсутність електроенергії і частково води в одній з частин Київського району міста.

Як пізніше написав харківський губернатор Олег Синєгубов, за оновленими даними, в результаті ворожих обстрілів Харкова загинули 2 Жінки.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти