Дешевше ще не бувало: у Міненерго знову поманили українців зниженням плати за тепло

18 лютого 2020, 15:10
Позицію відомства щодо зниження плати за опалення для українців озвучив особисто міністр Олексій Оржель.
Оржель
Олексій Оржель / УНІАН

Глава Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель оголосив про те, що вже в нинішньому кварталі 2020 року платити українцям за опалення доведеться менше, тому що ціна газу додатково знизиться в лютому.

Відповідну думку міністра опублікували представники прес-служби відомства. За його словами, зниження цифр в платіжках стало можливим завдяки тому, що був підписаний з Москвою договір про транспортування газу, а також стабілізації ситуації на українському та європейському ринках "блакитного палива".

"В лютому, в березні, влітку – буде рекордно знижена ціна на газ, адже нам вдалося стабілізувати ситуацію на ринку газу", – заявив Оржель.

відео дня

За його даними, в січні 2020 року газ подешевшав на 25% від показника за січень 2019 року. Зокрема, українські споживачі за "блакитне паливо" заплатили 5,580 тисячі гривень за тисячу кубометрів з урахуванням ПДВ (без урахування транспортування).

"Також зменшення ціни на газ, що дало нам можливість переглянути тарифи на розподіл, які дуже довго не переглядалися. Це зроблено для того, щоб оновити інфраструктуру, адже від цього теж залежить, чи зможуть українці якісно отримувати газ безпосередньо у себе в будинках", – підсумував він.

Нагадаємо, раніше український прем'єр-міністр Олексій Гончарук в деталях пояснив, чому громадяни України наприкінці січня 2020-го отримали дві платіжки: одну за газ, а другу - за його транспортування. За словами глави Кабміну, плата за транспортування блакитного палива" стягувалася завжди, але до початку нинішнього року вона включалася в загальний тариф.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти