Samsung розробила "кіберпанківську" заміну фітнес-браслетам (фото)

7 червня 2021, 18:43
Його можна кріпити на зап'ясті як пластир. На думку інженерів, це може бути майбутнім носимої електроніки.
Samsung
Samsung розробила заміну фітнес-браслетам / RTE

Вчені Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) оголосили про нове досягнення в розробці OLED-дисплеїв довільної форми. На думку інженерів, це може бути майбутнім носимої електроніки.

Як говориться в опублікованій статті на сайті компанії, їм вдалося об'єднати OLED-екран, який розтягується і фотоплетизмографічний датчик серцевого ритму, аби використовувати їх як заміну розумним браслетам.

Ідея полягає в тому, щоб замість громіздких розумних годинників і фітнес-браслетів помістити на зап'ясті людини тонкий дисплей, який буде кріпитися як пластир. Цей "high-end" пластир буде кріпитися на внутрішній стороні зап'ястя, тому повертати зап'ясті можна буде як завгодно і це не позначиться на роботі екрану.

відео дня

Важливо обумовити, що це не просто концепт – в якості proof of concept автори дослідження створили справний прототип пристрою, назвавши його "еластичною електронною шкірою". Тести підтвердили, що датчик і OLED-дисплей продовжували стабільно працювати навіть після того, як матриця була розтягнута 1000 разів.

Samsung розробила 'кіберпанківську' заміну фітнес-браслетам (фото)
Тягнуться дисплеї з датчиками / Samsung Global Newsroom

В Samsung заявили, що першими в галузі створили такий дисплей, і навіть з урахуванням поточного рівня технологій дослідники змогли інтегрувати більшість відомих датчиків, використовуючи наявні процеси виробництва напівпровідників. Разом з тим розробка все ще знаходиться на ранній стадії, тому швидкої появи комерційних пристроїв на базі нової технології очікувати не варто.

Фахівці розраховують, що в першу чергу їх розробка знайде застосування в медицині, де такі пластирі можна буде використовувати для спостереження за пацієнтами з певними захворюваннями і новонародженими. Також вчені планують вбудувати не тільки датчик фотоплетизмограми, а й інші сенсори, що дозволяють оцінювати фізичні показники.

Samsung розробила 'кіберпанківську' заміну фітнес-браслетам (фото)
Демонстрація властивостей еластомеру / Samsung Global Newsroom

Раніше ми розповідали про українського винахідника Сергія Лисина та його розумних окулярів Nutis, які вміють рахувати калорійність прийнятої їжі та кількість випитої води.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти