Весна заскочить в Україну вже 1 січня: на регіони очікує різке потепління майже до +10

31 грудня 2021, 04:53
Країну 31 грудня ще підморозить, а ось вже в перший день Нового 2022 року погода піднесе сюрпризи.
весна, сніг, потепління
В Україні потеплішає вже в перший день нового року / УНІАН

На Україну в четвер, 31 грудня, очікують невеликі морози, які спостерігатимуться у всіх областях країни, крім західних регіонів. Проте вже 1 січня, в перший день нового року, українцям обіціють дощі, причому місцями з мокрим снігом. Втім, у більшість регіонів країни буде потепління. Температура повітря місцями прогріється до 8-9 градусів тепла.

Згідно з прогнозом синоптикині Наталки Діденко, 1 січня на низку областей країни очікує потепління, дощі, місцями з мокрим снігом. Очікується і сильний штормовий вітер північно-західного напрямку.

Прогноз погоди на 31 грудня

За даними Діденко, цього дня Україну трохи підморозить. Вдень у східних областях буде від -1 до -6 градусів. На півдні трохи тепліше, від -2 до +4 градусів. У Сумській області очікується від -2 до -4. Найтеплішою буде погода в західних регіонах країни: 0 градусів вночі і від +1 до +6 вдень.

1 січня в Україні "запахне весною"

Синоптикиня розповіла, що в західних регіонах потеплішає вже в новорічну ніч. Очікується від +1 до +4, а вдень від +4 до +8 градусів. Тепла погода принесе з собою дощ.

"У західних областях першого січня співатимуть пташки... Тому що саме тут запахне весною - очікується в новорічну ніч +1...+4 градуси, вдень +4...+8 градусів! Дощ", - зазначила Діденко.

Весна заскочить в Україну вже 1 січня: на регіони очікує різке потепління майже до +10

Згідно з її відомостями, в ніч на Новий рік 2022 у східних областях очікується до -5 градусів. Вдень, 1 січня, буде вже 0. Ніч і ранок пройдуть без опадів. Однак вдень прогнозуються мокрий сніг, дощ і вітер.

Потеплішає і на півдні. Температура повітря прогріється до +9 градусів.

"На півдні України початок року буде з дощами, теплим, вдень до +4...+9 градусів", - сказала Діденко.

У центрі, як стверджує синоптикиня, перший день нового року також стартує теплою погодою. Вночі очікується близько 0, а ось вдень буде до +5. Час від часу буде дощ, місцями навіть з мокрим снігом.

На півночі країни дощ буде і у новорічну ніч. Вдень опадів має бути менше. Вночі 1 січня очікується близько 0, а вдень від +1 до +6.

"Характерною особливістю першого дня нового року в Україні буде сильний штормовий вітер північно-західного напрямку", - підкреслила Наталка Діденко.

Погода в Україні

Згідно з прогнозами Укргідрометцентру, у новорічну ніч у північних та східних областях України очікується зниження температури до 5-7 градусів морозу. На заході прогнозується дощ, всю іншу територію країни може охопити дощ зі снігом. У західних і південних областях синоптики очікуют на температуру до 4 градусів тепла.

Синоптикиня Олександра Хала повідомляла, що на новий 2022 рік в Україні випаде сніг і очікується невелике потепління. Середня температура повітря в новорічні дні повинна складати від 0 до -5 вдень. Крім того, 31 грудня в середньому очікується від -3 до +3 вдень. У новорічну ніч може бути мокрий сніг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти