Мороз у березні та неймовірна спека у травні: весна в Україні буде непередбачуваною

8 лютого 2022, 22:36
Вже з кінця першої декади березня в Україну потроху почне приходити тепло.
Весна
Весна в Україні / pixabay

Погода в Україні навесні 2022 буде теплою і дивовижною. Як каже народний синоптик Володимир Деркач, у березні продовжить тенденцію теплого лютого.

При цьому фахівець уточнює, що розраховувати на теплий березень не варто.

"Репетицію весни ми відчуємо вже в лютому. У другій декаді можна очікувати в основному плюсову температуру вдень. Морозними будуть лише кілька днів. Ночами стовпчик термометра також рідко буде опускатися нижче нуля. У третій декаді лютого можливі паводки", - про це він повідовим виданню Realist.

Погода на квітень 2022

Вже з кінця першої декади березня в Україну потроху почне приходити тепло.

"Квітень почнеться прохолодою з невеликими опадами, але з часом температура буде підвищуватися. В середині місяця буде потепління, але опадів практично не очікується", - говорить синоптик.

Погода на травень 2022

Що стосується травня, то Деркач зазначив, що на початку місяця ймовірні невеликі опади. Погода в Україні характеризуватиметься підвищенням температури і вже в середині місяця можна очікувати літню спеку, яка протримається практично до середини місяця, після чого підуть дощі. Кінець травня буде теплим, але іноді можливі опади.

читайте такожВесна в Україну прийде раптово-кліматолог

Нагадаємо, за прогнозом синоптика Українського гідрометцентру Наталії Птухи, ранньої весни поки не прогнозується, швидше за все, погода і надалі буде непостійною.

Раніше доктор географічних наук, фахівець з клімату Світлана Бойченко розповіла, що літо 2022 в Україні буде досить спекотним, але в цей період року буде спостерігатися збільшення опадів. Через глобальне потепління клімат в нашій країні буде змінюватися, як і по всій планеті.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти