Березень може бути із сюрпризами: в Укргідрометцентрі уточнили прогноз погоди в Україні навесні 2022

8 лютого 2022, 11:00
Прогноз погоди бабака Тимка про те, що весна 2022 прийде в Україну рано, може не збутися, розповіла синоптик Укргідрометцентру Олександра Хала.
погода, весна
2 лютого бабак Тимко ІІІ дав прогноз погоди на весну 2022 / Колаж ua.depositphotos.com

На початку лютого бабак Тимко ІІІ, який живе на біологічній станції Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, дав прогноз погоди на найближчу весну. Тимко не побачив своєї тіні. Берегиня бабака Надія Токарська зазначила, що весна 2022 прийде в Україну за розкладом, але буде досить нестабільною - на нас чекають температурні гойдалки.

Синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала прокоментувала прогноз гризуна і розповіла, якою буде погода в Україні навесні.

"Що стосується "прогнозів" Тимка, то будемо, звичайно, сподіватися на ранню весну, але інформацією цього прекрасного бабака все ж таки ми не керуємося", – сказала Хала, пише Obozrevаtel.

відео дня

Синоптик прогнозує, що погода в Україні в березні може бути "із сюрпризами". Зокрема, не виключений сніг. При цьому Хала додала, що прогнозів на весну ще немає.

"Прогнозів на весну ще просто немає, але зі свого синоптичного досвіду скажу, що дійсно, особливо в першу половину березня, можливі сюрпризи. Навіть в кінці березня іноді таке буває. Тому що в березні ще бувають заходи холоду, і при низьких температурах ще може випадати сніг", – попередила синоптик.

"Я не буду говорити, що це характерно для України, але це трапляється. Тож, можливо, ситуація буде такою ж і в цьому році", - сказала представник Укргідрометцентру.

Як повідомляв Главред, весна 2022 в Україні настане різко, без плавного переходу. Отакий прогноз погоди озвучила провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім. Суботіна НАН України Світлана Бойченко.

За її словами, клімат змінюється, а тому найближчим часом українці спостерігатимуть нетипову для нашої країни погоду.

Також синоптики озвучили довгостроковий прогноз погоди в Україні. Очікується, що осінь 2022 настане пізно, а літо в Україні буде спекотним.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти