StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Помер легендарний оскароносний режисер

11 лютого 2023, 19:36
У лондонській лікарні Черінг-Крос після нетривалої хвороби помер відомий британський кінорежисер Х'ю Хадсон.
Х'ю Хадсон
Х'ю Хадсон / колаж фото Anna Gorin / flickr.com і скріншот з відео

У лондонському госпіталі Черінг-Крос після недовгої хвороби у віці 86 років помер відомий британський кінорежисер Х'ю Хадсон. Про це повідомляє видання Guardian.

Хадсон прославився зі своїм, по суті, першим великим фільмом − "Вогняні колісниці", який вийшов в прокат в 1981 році. Спортивна драма про двох британських бігунів, які змагалися на Олімпіаді в Парижі в 1924 році, підкорила критиків і глядачів.

Фільм отримав чотири премії "Оскар", в тому числі як кращий фільм року, премію "Золотий глобус" і британську премію BAFTA. А заголовна тема фільму, яку написав відомий композитор Вангеліс, з тих пір увійшла в пантеон безсмертних кінематографічних мелодій.

Великий успіх супроводжував також наступного фільму Хадсона "Грейстоук: Легенда про Тарзана, повелителя мавп" (екранізація легендарних романів Едгара Райса Берроуза). Він вийшов в 1984 році і головну роль в ньому виконав Крістофер Ламберт.

Свій останній фільм режисер зняв в 2016 році - в драмі "Альтаміра" головні ролі виконали Антоніо Бандерас і Руперт Еверетт.

Нагадаємо, раніше, 13 вересня минулого року помер Жан-Люк Годар - франко-Швейцарський кінорежисер, кінокритик, актор і один з найяскравіших представників французької нової хвилі в кінематографі

9 серпня минулого року померла Олівія Ньютон-Джон, австралійська співачка, актриса, зірка культового фільму Бріолін і володарка іменної зірки на Голлівудській Алеї Слави, померла у віці 73 років від "прокляття Траволти".

Ще раніше померла Нішель Ніколс - американська актриса і співачка, яка заслужила всенародну любов і популярність завдяки ролі лейтенанта Нійота Ухури з кіновсесвіту Star Trek (Зоряний шлях).

Інші новини про смерть акторів та актрис

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти