StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Блогер Волошин відповів, чи отримував повістку і чи стоїть на обліку в ТЦК

16 березня 2024, 12:00
Відомий блогер (і колишній чоловік співачки Трінчер) Олександр Волошин зізнався, чи є його документи у військкоматі та чи отримував він повістку.
Волошин, воєнник
Блогер Олександр Волошин розповів про своє перебування на військовому обліку/ колаж Главред, фото УНІАН та Instagram

Відомий український блогер і колишній чоловік поп-співачки Анни Трінчер Олександр Волошин зізнався в інтерв'ю Марії Довбенко, як ставиться до того, що його можуть мобілізувати до лав ЗСУ.

Волошин запевняє, що стоїть на військовому обліку, а його документи - у ТЦК. За словами блогера, повістки він не отримував, але хвилюється з цього приводу. Утім, самостійно йти до ТЦК і вступати до лав ЗСУ в добровільному порядку.

"Я, як і всі, хвилююся з цього приводу. Як в абсолютно таких умовах, як і всі чоловіки в Україні. Мені повістка не приходила. Через що вона не приходила - просто не приходила, чи через те, що я багато допомагаю, не знаю. Чи хвилююся? Хвилююся. Мої документи є у військкоматі. Сам у ТЦК? Поки що немає такого закону, який би змушував", - підсумував Волошин.

відео дня

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні проводиться у зв'язку з російською агресією. Мобілізація у 2014-2015 роках була частковою, тобто проводилася в окремих місцевостях держави, а також стосувалася певної частини національної економіки, Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, підприємств, установ та організацій. З 2022 року в Україні оголошено та проводиться загальна мобілізація.

Загалом за період 2014-2015 рр. проведено шість хвиль відкритої часткової мобілізації, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні

Як повідомляв Главред, бронювання від мобілізації на службу в Україні нададуть діячам культури, які працюють на стратегічних підприємствах, наприклад, низці медійників.

При цьому кількість охочих вступати до лав ЗСУ вичерпана, а в будь-якій великій війні мобілізація все одно прийде з примусу, зазначила лейтенант запасу ЗСУ Олена Білозерська.

Також, в Україні ухвалили законопроєкт №10062, який передбачає удосконалення Єдиного електронного держреєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів "Оберіг". Наразі документ чекає на друге читання. Однак законопроєкт розкритикував адвокат Ростислав Кравець.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти