Чемпіон-путініст влаштував істерику через "свавілля" МОК перед Олімпіадою-2024

15 квітня 2024, 10:58
Екс-олімпійський чемпіон з біатлону Дмитро Васильєв вважає, що МОК необхідно припиняти вимоги НОК України не допускати росіян на Олімпіаду-2024.
Васильєв, Росія
Дмитро Васильєв відомий своїми пропутінськими поглядами / колаж Главред, фото "Вікіпедія", ua.depositphotos.com

Відомий спортсмен-путініст і дворазовий олімпійський чемпіон з біатлону Дмитро Васильєв впав в істеричний раж після вимоги Національного комітету України не допускати російських борців і борчинь на Олімпіаду-2024 у Парижі. Своє удаване обурення він висловив у коментарі російським пропагандистським ЗМІ.

Річ у тім, що напередодні НОК України, Мінспорту та Асоціації спортивної боротьби України направили до Міжнародного олімпійського комітету лист, у якому йдеться про необхідність заборонити російським борцям виступати на Олімпіаді-2024 у Парижі. Йдеться про російських борців Заурбека Сідакова, Зауру Угуєва, Міладу Алірзаєва, Сергія Семенова, Надію Соколову, Аліну Касабієву, Ханум Велієву, Наталю Малишеву та Артура Найфонова, а також білоруску Ванессу Колодинську.

"Україну до цього свавілля довела команда Баха в МОК. Адже після початку СВО він першим закликав усувати всіх росіян у всіх видах спорту від участі в міжнародних змаганнях. І тепер слідом за НОК України НОК кожної країни може вказувати МОК, що потрібно робити. Ось до чого довела спорт політика Баха", - гнівно говорив Васильєв.

відео дня

Щоправда, у коментарях його не підтримали і почали висміювати.

"А ще Бах дамбу прогриз, очолюючи повстання бобрів", "Україну до цього свавілля довела команда Баха в МОК. Скажіть, а каплицю теж Бах?", "Точно до цього довела політика Баха? А то ж на Спортс пишуть, що інший дід доклав руку до цього", - написали вони глумливо.

2345
2345
2345

Допуск РФ до Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет виступив із новою заявою щодо відсторонення спортсменів Росії та Білорусі, у якій зазначив, що готовий розглянути повернення атлетів цих країн на міжнародні старти.

При цьому атлети мають відповідати певним критеріям, зокрема не підтримувати війну в Україні.

Як заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання виконкому організації на прес-конференції, російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь в індивідуальних міжнародних змаганнях під нейтральним статусом.

При цьому представники країн-агресорів не зможуть боротися за медалі на командних турнірах. Це викликало обурення в РФ.

Пізніше затята путіністка і президентка Федерації лижних перегонів Росії (ФЛГР) Олена Вяльбе закликала спортсменів із країни-агресора РФ бойкотувати Олімпійські ігри-2024 у Парижі.

"Вони вже одразу виокремили тих, хто згоден з урядом і конкретно з президентом нашої країни щодо питання "чий Крим?", чи перебуваєш у відносинах із силовими структурами, наприклад, "Динамо", ЦСКА тощо. Треба не утриматися від поїздки на ОІ, а плюнути на них. Спортсмени - наші діти, а ми повинні до них усе донести і правильно пояснити. Це реально гірко, що не поїдемо на Олімпійські ігри, але це не горе. Горе - це коли мати втрачає свого сина, ось це горе", - говорили Вяльбе.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти