Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків

26 лютого 2024, 16:42оновлено 26 лютого, 17:56
Перед цим свій підпис поставив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.
ВСУ, Зеленский
Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №3600 IX про демобілізацію строковиків на 12 місяців. Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Повідомляється, що 26 лютого цей закон, який підтримали народні депутати, підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, а після цього свій підпис поставив і президент Зеленський.

демобилизация срочников
Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків / фото: скріншот

Що відомо про строкову військову службу в Україні?

Строкова служба – це вид військової служби, яка необхідна для набуття практичних навичок та умінь для збройного захисту Вітчизни. Строковики проходять військову службу в пунктах постійної дислокації військових частин, цих солдатів не залучають до участі у боях на фронті.

відео дня

На строкову військову службу можуть бути призвані чоловіки з 18-ти до 27-ми років. При цьому призвати зможуть лише у випадку, якщо дозволятиме стан здоров'я і у громадянина не буде права на звільнення чи відстрочку від призову. До повномасштабного вторгнення в Україні двічі на рік проводили призовну кампанію на строкову службу - навесні та восени.

Строки строкової служби для призовників, які мають вищу освіту, становить 12 місяців. Строковики без вищої освіти служать 18 місяців. Громадяни призовного віку добровільно можуть бути прийняті на військову службу за контрактом. Про це повідомляє Полтавський обласний центр ТЦК та СП.

Демобілізація строковиків

Нагадаємо, раніше Зеленський вніс у Раду законопроект про демобілізацію строковиків. Документ про демобілізацію строковиків визначено як невідкладний. У законопроекті про демобілізацію строковиків, не вказані терміни - наголошується тільки, що вона буде відбуватися за указом президента.

Як повідомлялося раніше, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що відповідальність за провалену мобілізацію в Україні не ляже на одні плечі, вона буде колективною.

Генерал-лейтенант запасу і ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко вважає, що Збройні Сили України зараз потребують обов'язкової мобілізації не менше 250-300 тисяч людей.

23 лютого стало відомо про те, що Верховна Рада схвалила пропозицію Зеленського про демобілізацію строковиків. За схвалення ініціативи президента віддали свої голоси 319 народних обранців.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти