США через Україну погрожують усім, хто підтримує СП-2, - експерт

20 березня 2021, 03:50
Захід надає серйозну підтримку Києву, вважає Петро Охотін.
Литва, Україна
Литва зацікавлена в тому, щоб Україна вступила до Євросоюзу, - експерт / business.ua

Підтримка президентом Литви Гітанасом Науседою територіальної цілісності та суверенітету України обумовлена в тому числі і тим, що Вільнюс вкрай не зацікавлений в ескалації російсько-українського військового конфлікту. Країни Балтії переживають, чи буде мобілізовано НАТО в разі військової агресії РФ. Литовська держава зацікавлена в тому, щоб Україна вступила до Євросоюзу. При цьому не можна забувати і про підтримку США, які через Київ загрожують компаніям, що підтримують добудову Північного потоку-2, сказав в ефірі каналу Україна 24 політолог Петро Охотін.

За його словами, Науседа дійсно зробив потужну заяву на підтримку України. Інтерес Литви полягає в тому, щоб не відбулося нової ескалації військового конфлікту Києва і Москви на Донбасі.

"Литва як ніхто зацікавлена в тому, щоб в України не було конфлікту з Російською Федерацією, тому що країни Балтії переживають, чи буде виконана стаття 5 договору НАТО, що напад на одну країну означає відповідь усіх країн агресору. У даному випадку Литва зацікавлена, щоб Україна посилилася, і заява про підтримку нас у Європейському Союзі — це дуже потужна заява", - сказав експерт.читайте такожЛитва закликала українців не купувати електроенергію у Білорусі на зло Путіну

При цьому аналітик додав, що Україну продовжують підтримувати і США. Американці різко перешкоджають добудові газопроводу Північний-потік-2.

"Ми бачимо, що і Сполучені Штати загрожують санкціями усім, хто буде підтримувати будівництво "Північного потоку 2", і стежимо, як за цим дивиться Європа", - підкреслив Петро Охотін.

Північний потік-2 новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти