Путін прорахувався - Росія втратила важливий світовий статус - енергетичний аналітик

18 березня 2022, 22:19
1081
Разом з цим, за його словами, відключити Росію від світової економіки за допомогою масштабних санкцій дуже складно.

Росіянин
Росіян чекає крах / Reuters

Росія входить до трійки найбільших виробників нафти в світі після США і Саудівської Аравії. Крім того, вона є найбільшим експортером природного газу в світі і другим за величиною виробником після Америки. Однак всього за кілька тижнів президент Росії Володимир Путін знищив економіку і репутацію країни як надійного постачальника.

На даний момент Росія вважається ненадійним і багато в чому небажаним джерелом енергії для Європи. У 2021 році вона постачала близько 30% загального обсягу газу в Європу і 35% нафти, пише енергетичний аналітик США Деніел Ергін в матеріалі The Economist.

відео дня

Відключити Росію від світової економіки за допомогою масштабних санкцій дуже складно.

"Як експортер, вона в основному є постачальником товарів і сировини, жоден з яких не можна легко замінити в умовах інфляції. Нафта і газ займають перше місце в списку, на них припадає половина загальних експортних надходжень, а в окремі роки – більше 40% загального бюджету Росії", - зазначив експерт.

Також аналітик зазначив, що Путін, почавши активну війну, вважав, що у нього є важелі впливу, коли енергетичні ринки були дуже взаємопов'язані, чекаючи, що країни ЄС будуть протестувати, але залишаться осторонь. Але це був серйозний прорахунок. Зараз виявляється, що завантаження російських танкерів скорочується на 1-2 млн барелів на добу, а додаткові бочки з нафтою застрягли в морі, не в змозі знайти притулок.

"Путін почав війну через твердження про "єдність", що росіяни і українці є" одним народом", а також як важливий крок до досягнення його грандіозних амбіцій затвердити Росію як велику державу. Але те, що він зробив, крім того, що розбив будь – яку єдність, - це підірвав і принизив найважливіше джерело економічної могутності Росії", - додав Ергін.

Нагадаємо, раніше астропсихолог Валерія Мамічова розповіла, коли закінчиться війна і назвала дату повернення додому біженців.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти