"Любиш Росію - треба їхати": в Україні попередили про військову атаку Москви після слів Зеленського

7 серпня 2021, 08:03
Росія продовжує просувати тезу про те, що Україна не має права на існування у якості незалежної держави, сказав Владислав Селезньов.
Зеленський
Заява Зеленського не суперечить прагненню українців жити в гармонії - журналіст / Reuters

Гостра реакція Росії на заяву президента Володимира Зеленського про Донбас є черговою маніпуляцією. Слова президента потрапили в точку - якщо людина не хоче жити у вільній і демократичній державі, вона може виїхати туди, де їй комфортно. Відповідь Москви може призвести до військової конфронтації, яка супроводжуватиметься російськими наративами про відсутність в України права на існування як суверенної держави. Можливе серйозне загострення на Донбасі і провокації на півдні країни. Про це заявив військовий журналіст, колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

У ефірі телеканалу Україна 24 він сказав про те, що слова Зеленського потрапили точно в ціль – всі, хто не хоче жити у вільній демократичній державі, можуть їхати туди, де вони відчуватимуть себе комфортно. Однак така заява не суперечить прагненню українців жити в гармонії.

читайте такожЖорстка риторика Зеленського і компроміс з РФ: у Раді пояснили, чому президент перейшов в атаку"Реакція Росії мене радує, заява президента Зеленського потрапила в такий благодатний грунт. Дійсно, якщо ти людина, яка проживає на території вільної, незалежної, демократичної держави, ти маєш право вибору — жити там, де тобі до душі. Заява Зеленського жодним чином не дисонує з прагненням українців жити в мирній, вільній, демократичній державі", - зазначив Селезньов.

Журналіст очікує посилення російсько-українського конфлікту на Донбасі або провокацій на південному напрямку після слів Зеленського. Росія не бачить Україну у якості суверенної і незалежної держави.

"Я думаю, що (реальна військова) конфронтація буде. Вона вже почалася. І пов'язана вона в першу чергу з тими наративами, які постійно просуває Росія про те, що Україна як самостійна держава не має права на існування. У цьому контексті я очікую досить серйозне загострення на сході нашої країни. Так само ми можемо очікувати провокації і на південних просторах нашої країни. Не забуваємо, що досить непроста ситуація на північних кордонах, уздовж кордону з Білоруссю", - підкреслив Владислав Селезньов.

Нагадаємо, колишній заступник секретаря РНБО, генерал ЗСУ Сергій Кривонос раніше заявив, що загострення російсько-українського конфлікту можливе вже у вересні. На його думку, Україна не буде готова реагувати на таку ситуацію.

Заява Зеленського про Донбас

  • Президент Володимир Зеленський у новому інтерв'ю сказав, що Донбас рано чи пізно повернеться до складу України, а без української держави в регіоні неможлива цивілізація.
  • Зеленський акцентував увагу на тому, що якщо люди на окупованих районах Донецької та Луганської областей "люблять Росію" і вважають себе "росіянами", то їм краще виїхати на територіюРФ.
  • При цьому Зеленський підкреслив, що насильно ніхто нікого не висилятиме.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти