Військова атака Росії у вересні: генерал ЗСУ попередив Україну про небезпеку

6 серпня 2021, 07:10
Москва чинитиме тиск не тільки на Київ, а й на світову спільноту, вважає Сергій Кривонос.
Кривоносий
Україна не буде готова до загострення війни з Росією – Кривонос / УНІАН

Військові навчання Росії і Білорусі Захід-2021 можуть призвести до загострення російсько-українського конфлікту вже у вересні. Росіяни посилять свою присутність біля кордонів України, дії Москви супроводжуватимуться інформаційною пропагандою. Тиск очікується не тільки на Київ, а й на світову спільноту. Українська держава не буде готова до реакції на такі події. Про це заявив генерал ЗСУ, колишній заступник секретаря РНБО і перший заступник командувача Сил спеціальних операцій Сергій Кривонос.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що загострення військових дій можливе вже у вересні. В рамках однієї з фаз маневрів Захід-2021 Росія посилить свою присутність біля українських кордонів.

"Думаю, що загострення у вересні буде однозначно. Українське політичне співтовариство впало в сплячку на місяць під час відпусток, і коли ми повернемося, навчання "Захід-2021" перейдуть чергову фазу, і вже буде нарощування вздовж наших кордонів не тільки особового складу, а й інформаційно це буде пропагуватися. Буде тиск не тільки на нас, а й на світову спільноту", - вважає генерал.читайте такожНова військова операція Росії проти України: політик розкрив плани Кремля

відео дня

За його словами, ситуація значно погіршиться, а Україні зіткнеться з неготовністю вирішувати подібні питання. Українська влада проситиме допомоги у світової спільноти, самостійно не займаючись підготовкою до протистояння.

"І найголовніше, у черговий раз це для нас буде несподіванкою. І знову ми будемо казати "що робити?", "допоможіть", "прийміть до НАТО", і будемо тільки говорити, а робити нічого не будемо, як це було навесні. Тоді ми просили, щоб терміново нам дали План щодо членства до НАТО, при цьому маючи ворога вздовж кордонів і нічого не зробивши для підготовки народу до можливого загострення бойових дій. Я налаштований більш ніж негативно, буде ще гірше", - підкреслив Сергій Кривонос.

читайте такожВійськова операція Росії проти України: у Зеленського оголосили про готовність відбити атаку МосквиНагадаємо, раніше радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що влада розглядає 9 сценаріїв посилення російської агресії проти України. На думку чиновника, українські війська будуть готові відбити атаку противника.

Війна Росії та України

Глава виконавчого комітету реформ, третій президент Грузії Михайло Саакашвілі заявляв, що Росія може провести військову операцію з метою захоплення Маріуполя, Одеси та Херсона. Як вважає чиновник, дії Москви залежатимуть від того, як відреагують США.

Російський опозиціонер Леонід Гозман не виключив сценарію, за якого Росія може запустити новий виток війни з Україною для того, щоб утримати Київ від інтеграції до НАТО.

Російський опозиційний політик Дмитро Гудков вважає, що війна на Донбасі втратила для Росії сенс. Причиною тому є втрата важелів для стримування України від вступу до Північноатлантичного альянсу.

Російський політолог Дмитро Орєшкін казав, що Росія вже не зупинить Україну на шляху до НАТО. Якщо Кремль піде на сценарій введення військ на територію української держави, це призведе до катастрофи для Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти