"Це не питання кількох місяців або років": Шольц заявив, що для України "немає короткого шляху в ЄС"

19 травня 2022, 15:53
Канцлер Німеччини пояснив, що виключення для України буде несправедливим щодо країн Західних Балкан.
'Це не питання кількох місяців або років': Шольц заявив, що для України 'немає короткого шляху в ЄС'
Шольц заявив, що для України "немає короткого шляху в ЄС" / УНІАН, Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що заявка України на приєднання до Європейського союзу не може бути швидко розглянута, незважаючи на масштабне вторгнення Росії. За його словами, таке рішення з боку ЄС буде несправедливим по відношенню до балканських країн.

"Немає короткого шляху в ЄС", - сказав Шольц 19 травня в Бундестазі-нижній палаті німецького парламенту, додавши, що виключення для України буде несправедливо щодо країн Західних Балкан, які також прагнуть до членства, пише Радіо Свобода.

Шольц підкреслив, що"процес приєднання – це не питання кількох місяців або років".

відео дня

Канцлер Німеччини закликав знайти інші способи допомоги Україні в короткостроковій перспективі, зазначивши, що пріоритетом є "зосередження на тому, щоб підтримати Україну швидко і прагматично".

читайте такожУкраїну можуть прийняти до Євросоюзу раніше – ніж інші країни-глава ЄвропарламентуМіністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вже відреагував на заяву Шольца, заявивши про "другосортне ставлення" до Києва з боку деяких країн ЄС.

"Стратегічна двозначність щодо європейської перспективи України, яку практикували деякі столиці ЄС в останні роки, зазнала невдачі, і їй потрібно покласти край. Це тільки спонукало Путіна. Нам не потрібні сурогати статусу кандидата в ЄС, що демонструють другосортне ставлення до України і ображають почуття українців", - написав Кулеба в Твіттері.

Вступ України до Євросоюзу

Президент Володимир Зеленський 9 травня в ході розмови з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн заявив, що Україна вже заповнила і передала другу частину опитувальника для інтеграції в ЄС. Єврокомісія, у свою чергу, повинна підготувати звіт, який передадуть на розгляд Євроради.

Заявка України на вступ до Європейського Союзу розглянуть на засіданні Європейської Ради в червні. Українська держава вже стала частиною сім'ї Європи. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти