Візит до Туреччини показав всю "убогість" Зеленського

13 квітня 2021, 06:55
Україна купила зустріч з Ердоганом ціною продажу стратегічних підприємств країни.
Володимир Зеленський і Реджет Таїп Ердоган на зустрічі в Туреччині 10 квітня 2021 року
Володимир Зеленський і Реджет Таїп Ердоган на зустрічі в Туреччині 10 квітня 2021 року / Офіс президента України

Вже кілька років я пишу про модель кластерного розвитку нашої економіки, яка як і раніше управляється за давно застарілим галузевим принципом. А по суті, Міністерство сільського господарства поглинуло Міністерство економіки і у нас тепер лише одна галузь - драйвер. "Велика аграрна держава", оксюморон, щось на зразок солодкої отрути.

Але нещодавно в офісі Зеленського заговорили про націоналізацію Мотор-Січі та реструктуризацію Укроборонпрому. Я вже подумав, що ось тепер точно створять авіакосмічний виробничий кластер. Наївні очікування.... За інформацією, що надійшла, планується продати 50% акцій Мотор-Січі, що підлягає націоналізації, одному з турецьких державних підприємств для виробництва байрактарів.

Я рідко використовую емоційні вирази, але в даному випадку, без них ніяк: більш ідіотського рішення і придумати складно. При чому, відразу в декількох аспектах.

відео дня

читайте такожПереоцінена загроза: якщо Росія надумає вторгатися в Україну, обійдеться без БілорусіПо-перше, відразу скажу тим експертам, які зраділи події: спробуйте приїхати до Туреччини і купити там 50% акцій турецького державного підприємства, яке виробляє стратегічну продукцію подвійного призначення....

Приклад тут якраз потрібно брати з турків, які спочатку виробляють бойові літаки за ліцензією західних країн, а потім підходять до створення свого бойового літака.

У Туреччині створено авіакосмічне агентство і в 2022-му році турки планують запустити ракету-носій на місяць (пройшли випробування двигуна).

Як сказав колись один з керівників турецької авіакосмічної програми: лише ті держави, які присутні в космосі, мають право на майбутнє і своє місце в розвиненому світі.

І якщо хтось думає, що ми впливатиме на поставки байрактарів, то він глибоко помиляється: якщо турки куплять Мотор-Січ, вони самі вирішать куди і скільки постачати.

У такому варіанті, якщо вітер в Анкарі подує в бік Москви (наприклад, у зв'язку з потрібним їй рішенням сирійської проблеми), то ніяких байрактарів нам не бачити. А націоналізувати повторно Мотор-Січ, забираючи завод у турків - ну, спробуйте.

Вся ця ситуація наочно показала і ми повинні це просто раз і назавжди усвідомити для себе: у нас влада тимчасовиків і компрадорів, які купують зустріч з Ердоганом ціною продажу стратегічних підприємств країни.

Все на що вони здатні: забрати чуже рішенням РНБО і перепродати, попутно заробивши. А потім - ще раз нагрітися на контрактах, купуючи байрактари у турків, вироблені на українському підприємстві....

І по-друге: на відносинах з Китаєм можна ставити хрест і готувати 3 млрд. дол. на сплату компенсації китайським інвесторам за рішенням міжнародного арбітражу (за дивним збігом обставин, сума майже ідентична виграшу у Газпрому в Стокгольмському арбітражі).

читайте такожЧому суперечка про Мотор Січі - це питання життя і смерті для УкраїниАдже одна справа відмовляти китайцям в покупці Мотор-Січі і націоналізувати його як стратегічне підприємство (тут Пекін міг би зрозуміти і пробачити) і зовсім інше - показати китайцям фігуру з п'яти пальців і продати завод туркам.

Нуль аргументів для виправдання, в тому числі і в міжнародному суді.

Тепер Китай буде мстити і "мстя його страшна", адже він любить помсту холодною.

А тепер скажіть - роблять так розумні люди з найбільшим торговим партнером, найближчим часом - економікою № 1 в світі і постійним членом Радбезу ООН?

Горе народу, який опинився під "владою неповноцінних", торгашів, готових розпродати свою країну по шматках.

І як я часто повторюю у своїх публікаціях: якщо один Сліпець поведе за собою 40 млн. зрячих - то всі впадуть у прірву. Хоча ні - "Сліпець" завжди може бути евакуйований виробниками байрактарів...

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти