StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кішки, які гуляють самі по собі: рецензія на фільм "Елла та чорний ягуар"

10 лютого 2024, 12:31оновлено 13 лютого, 15:06
В українському прокаті йде франко-канадська анімалістично-екологічна комедія - "Елла і чорний ягуар".
Елла і ягуар
кадр із х/ф "Елла і ягуар" / Studiocanal

Сімейство Едісонів (тато - лікар, мама - екоактивіст і лапочка-донька) мирно живуть собі в джунглях Амазонки, допомагають індіанцям і водяться з усякою живністю. Якось вони рятують дитинча чорного ягуара (він більш відомий як пантера) і називають його Хоуп. Але невдовзі трапляється трагедія і сім'ї доводиться терміново повернутися до Нью-Йорка. Через дочка підросла дочка Елла(Люмі Поллак) випадково перехоплює лист від тамтешнього вождя її батькові, який каже - мовляв, усе пропало, браконьєри лютують і полюють на єдиного чорного ягуара, що залишився. Дівчинка все кидає, обманює рідних і прямує в Амазонію - рятувати подругу дитинства. Але за нею вплутується її недотепа вчителька біології Анья(Емілі Бетт Рікардс). І пригоди починаються.

Фільми про тварин і за участю тварин були колись дуже популярними в 90-ті (згадати хоча б дилогію про "Бетховена"), але ось у наш час їх у світовому прокаті побачиш нечасто (з останнього згадується хіба що джеколондовская екранізація "Поклик предків" із Гаррісоном Фордом), але ось у деяких локальних кінематографах цей жанр усе ще популярний. Власне, франко-канадське кіно "Елла і чорний ягуар" - яскравий тому приклад. Режисер Жиль де Местр узагалі спеціалізується на таких проєктах і вже зняв кілька таких ось анімалістичних фільмів.

Чого в "Елли..." не забрати - то це легкості оповіді та легкості картинки, взагалі властивої французькому кіно. Персонаж Рікардс - так і зовсім натуральним чином продовжує традиції блондинистих галльських недотеп - на кшталт героїв П'єра Рішара або Бурвілля. І на ній багато чого в кіно тримається. Плюс окремий респект творцям за те, що вони ризикнули хоча б у половині сцен зняти справжнього ягуара, а не повністю скористатися послугами комп'ютерної графіки, як це прийнято в сучасному кіно.

Елла і ягуар

До того ж, у кадрі реальні джунглі амазонки, а не збудовані спеціально в павільйоні або, знову ж таки, не намальовані чарівниками спецефектів. В іншому ж фільм чітко відпрацьовує свій рейтинг і від канонів жанру не відходить.

Підсумовуючи - якщо хто скучив за добрими і кумедними фільмами про тварин, то похід на "Еллу і ягуар" їм до найближчого кінотеатру суворо рекомендований.
Дивіться на відео трейлер фільму: "Елла і чорний ягуар":

Інші тексти про кіно:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти