Купатися чи не купатися: рецензія на фільм "Нічний заплив"

11 січня 2024, 12:55оновлено 13 лютого, 15:07
В українському прокаті йде новий фільм жахів - "Нічний заплив" - з Вайаттом Расселлом і Керрі Кондон у головних ролях.
Купатися чи не купатися: рецензія на фільм 'Нічний заплив'
/ Universal Pictures

В американське передмістя приїжджає родина, яка переживає непрості часи, адже її голова Рей (Вайатт Расселл) - колись зірка бейсболу, зараз страждає від хвороби і не може грати. Разом із дружиною Євою (Керрі Кондон) і двома дітьми він купує підозріло дешевий будинок, головна родзинка якого - величезний басейн на задньому дворі. Чи варто говорити, що добром такі справи у фільмах жахів зазвичай не закінчуються.

Студія Universal уже кілька років працює більш-менш так - є дві великі локомотивні франшизи (успішніший "Форсаж" і менш успішні перезапущені "Трансформери") та купа невеликих і недорогих проєктів - здебільшого фільмів жахів. Оскільки коштують ті недорого, то в прокаті зазвичай успішні - особливо якщо над ними працює нинішній названий король голлівудських жахів і продюсер Джейсон Блум ("Судна ніч", "Паранормальне явище" і нова трилогія "Геловін"). А над "Нічним запливом" студія до нього підключила іншого відомого майстра жахів - Джеймса Вана (франшизи "Пила", "Астрал" і "Закляття").

Але, скажімо так, одразу видно, що в обох продюсерів цей проєкт стояв явно не на першому місці - сценарій доволі банальний і не особливо страшний сам по собі. Якби не гра артистів і робота декораторів, фільм вийшов би зовсім прохідним. Але у нього досить щадний хронометраж і динамічний монтаж. Тож людям, які не знають, як і де скоротати півтори години під час вікендного шопінгу, цілком можуть подивитися "Нічний заплив" - якщо, звісно, у них немає водобоязні.