StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Мед - дуже вже небезпечний предмет": рецензія на фільм "Бджоляр"

14 січня 2024, 12:43оновлено 13 лютого, 15:07
В український прокат вийшов бойовик "Бджоляр" (The Beekeeper) від досвідченого режисера Девіда Ейра з Джейсоном Стетхемом у головній ролі.
'Мед - дуже вже небезпечний предмет': рецензія на фільм 'Бджоляр'
кадр із фільму "Бджоляр" / Miramax / Miramax

В американській глушині живе похмурий м'язистий лисий чоловік на ім'я Адам Клей (Джейсон Стетхем). У нього важкий погляд і похмура вдача, а весь свій час він присвячує розведенню бджіл, з людей спілкуючись тільки з милою старенькою сусідкою Елоїз (Фелісія Рашад). Але тут наївну пенсіонерку обманюють інтернет-шахраї, залишаючи її без копійки і довівши до суїциду. Але Клей виявляється відставним спецагентом з таємної організації ̶ім̶е̶н̶і ̶В̶ік̶т̶о̶р̶а̶ ̶Ю̶щ̶е̶н̶к̶а "Бджоляри" і вирішує жорстоко помститися шахраям.

Джейсон Стетхем у нинішньому франшизному кінематографі виглядає як гість із 80-х чи 90-х років - у тому плані, що одне його ім'я на афіші фільму одразу дає глядачеві зрозуміти, що той побачить на екрані (як за часів розквіту Ван-Дама і Сталлоне). Та й за останні 10 років "бойовик зі Стетхемом" став цілком собі окремим жанром.

'Мед - дуже вже небезпечний предмет': рецензія на фільм 'Бджоляр'

І "Бджоляр" зроблений суворо за канонами - Стетхем суворий, у хорошій фізичній формі, небагатослівний (у найкращих традиціях Чарльза Бронсона) і якісно надирає дупи поганим хлопцям. З тією лише різницею, що студія Miramax (так-так, та сама легендарна колишня контора братів Вайнштейнів), мабуть, пробила трохи більший бюджет, ніж зазвичай буває у стетгемівських проєктах - чому фільм знімав голлівудський ветеран і спец із суворих мужицьких бойовиків Девід Ейєр ("Королі вулиць", "Лють", "Саботаж", із застереженнями - перший "Загін самогубців") і на других лиходійських ролях більш-менш популярні артисти - на кшталт Джеремі Айронса або Джоша Гатчерсона. Тож екшен поставлений якісно і, як то кажуть, на досвіді - але, звісно, до франшизи "Джон Вік" не дотягує (і шкода, що фільм не вдалося зняти з дорослим рейтингом R).

Загалом, "Бджоляра" можна сміливо рекомендувати всім фанатам Стетхема і любителям старих-добрих відеокасетних бойовиків - вони залишаться задоволені.

Дивіться на відео трейлер фільму "Бджоляр":

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти