StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Відновіть жорсткі рушники за допомогою ефективного трюку з пральною машиною

4 березня 2024, 17:44
Є ідеї, кращі за пом'якшувач для рушників, які роблять тільки гірше.
Відновіть жорсткі рушники за допомогою ефективного трюку з пральною машиною
Що додати в пралку, щоб махрові рушники були м'якими/ Колаж Главред, фото freepik

Немає нічого гіршого, ніж виходити з душу в сухому і шорсткому рушнику, але експерти в галузі прибирання попереджають, що виною тому може бути режим роботи вашої пральної машини.

Здебільшого рушники стають жорсткими через скупчення мила і мийних засобів, які прилипають до волокон, що призводить до зниження їхнього поглинання. Оскільки весняне оновлення вже не за горами, гуру домашнього господарства Ненсі Емері поділилася своїми головними порадами щодо збереження м'якості рушників надовго, пише Mirror.

Що зробити, щоб рушники після прання були м'якими

Експертка з Only Radiators сказала: "Я впевнена, що всі ми можемо порівняти з тим, як важко купити новий розкішний рушник, але з кожним новим пранням його м'якість зникає. Крім того, якщо рушники після використання не вивішують сушитися або кидають у кошик для білизни мокрими, утворюється запах вогкості та цвілі. Цей кислий запах може зберігатися, повертаючись після кожного використання навіть після прання".

відео дня

Усе це можна виправити, якщо прати їх правильно. Хоча багато хто з нас хапається за пом'якшувач тканини і гаряче прання, щоб відновити рушники, насправді цей процес буде контрпродуктивним. Експертка розповіла про найефективнішу методику, що дає змогу щоразу позбавляти рушники жорсткості.

Для початку потрібно випрати їх у прохолодній воді з половиною чашки білого оцту і більше нічого.

"Це допомагає позбутися смороду. Цикл має тривати близько 90 хвилин, тому виберіть для своєї машини режим екологічне прання або аналогічний йому", - пояснила Ненсі.

Потім одразу ж виперіть їх знову, але цього разу використовуйте пральний порошок, а потім ще півчашки оцту для полоскання замість пом'якшувача тканини. Після закінчення прання відразу ж помістіть їх у сушарку на середньому вогні для короткого циклу.

"Ви хочете, щоб вони були сухими, але не пересушуйте їх і не використовуйте дуже високу температуру, тому що в цьому разі волокна знову почнуть руйнуватися", - каже вона. Ненсі рекомендує використовувати тенісний м'яч або м'ячик для сушіння, оскільки вони допомагають теплому повітрю циркулювати між рушниками, що скорочує час сушіння.

Рух кульок по тканині також запобігає появі зморшок і надає м'якості. Вона додала: "Якщо у вас немає сушарки, ви можете додатково віджати їх у режимі прання, а потім повісити на поручні, сушарку, сушарку для рушників або на задню стінку дверей".

Експерт повідомляє, що головне - тримати їх плоскими, розгорнутими і сушити якомога швидше. Використання обігрівача або сушарки для рушників у перервах між використанням також допоможе уникнути сирого запаху, оскільки рушники сохнутимуть швидше. Потім Ненсі поділилася сімома простими кроками для створення свіжих і м'яких рушників, серед яких:

  • Використовуйте білий оцет - це натуральний засіб для виведення плям і дезодоруючий засіб, який пом'якшує волокна і позбавляє затхлого запаху. Використовуйте його замість пом'якшувача тканини під час прання рушників.
  • Подвійне прання для усунення запаху - якщо ви боретеся з особливо смердючими рушниками, виперіть їх спочатку з білим оцтом, а потім знову виперіть із мийним засобом. Якщо ви не хочете запускати два цикли, можна також замочити їх в оцті, перш ніж додавати у звичайне прання.
  • Уникайте пом'якшувача тканини - пом'якшувач тканини покриває волокна рушника і з часом накопичується, через що рушники стають жорсткими і шорсткими.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна газета у форматі таблоїд. Є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Гармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "відображенням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету більш кольоровою і з більш широким колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

  • Не переповнюйте машину - при переповненні машини не вистачить місця, щоб змити весь бруд і мийний засіб. Оптимальна кількість - два або три банних рушники за раз. Це загальне правило для всіх видів прання, включно з постільною білизною, оскільки тканинам потрібен простір, щоб дихати.
  • Використовуйте правильний цикл пра ння - оптимальна температура для прання рушників становить від 30 до 40 градусів протягом 90 хвилин. Тепла вода краще вбирає мийний засіб, тому на рушниках залишається менше хімічного нальоту.
  • Уникайте пересушування - використовуйте нижчу температуру та коротший цикл роботи сушильної машини. Прання на лінії - найекологічніший спосіб сушіння білизни, але після висихання рушники слід струсити, щоб вони розпушилися.
  • Складайте і зберігайте одразу - якщо зберігати рушники поруч, а не стопками, нижні рушники не будуть м'яти вищерозміщеними. Щоб цього не сталося, можна зберігати рушники на рушникосушарках.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти