StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Сон, як у немовляти: як потрібно спати, щоби виспатися - 7 простих порад

26 січня 2022, 11:05оновлено 3 лютого 2022, 17:26
Ці лайфхаки допоможуть привести сон в норму і поліпшити самопочуття.
Як правильно спати
Як потрібно спати / ua.depositphotos.com

Щоб вранці відчувати себе відпочилими і бадьорим, необхідно завести правильні звички, які допоможуть налагодити сон і уникнути проблем, які можуть викликати недостачу сну.

Про те, в якому положенні правильно спати, щоб не нашкодити організму, читайте в матеріалі: Як пози для сну найнебезпечніше для тіла - відповідь фахівця.

Кількість сну не настільки важлива для нормальної життєдіяльності організму, як його якість. Нормалізувати сон і подарувати хороше самопочуття на весь день допоможуть прості поради.

відео дня

Лягати спати і прокидатися в один і той же час

Налагодити сон допоможе дисципліна. Для того, щоб не збивати циркадні ритми, які налаштовують організм на завтрашній день і нормальне функціонування, необхідно кожен день засипати і прокидатися в один і той же час. І ніяких послаблень на вихідних, завжди дотримуйтеся одного і того ж графіка. Відходити до сну найкраще до 23: 00. Збої в роботі наших біологічного годинника чреваті безсонням, депресією і вести до погіршення пам'яті і уваги.

Скоротити вживання кофеїну

При проблемах зі сном, необхідно виключити будь-які напої, які містять кофеїн за шість годин до відходу до сну. І мова йде не тільки про каву. Чай, газована вода і шоколад можуть завадити нормальному сну.

Провітрювати приміщення

Спати з відкритою кватиркою - корисна звичка. Оптимальна температура повітря в кімнаті не повинна перевищувати 17-18 градусів.

Ліжко - тільки для сну

Ще одне правило, яке допоможе налагодити сон. Ніяких переглядів пошти і соцмереж. Ваше ложе повинно викликати у організма тільки правильні асоціації.

читайте такожЯк напій найкраще вживати перед сном - коментар дієтолога

Всі відволікаючі фактори - зі спальні

Працюючий телевізор, комп'ютер або світло мобільного телефону або гаджета можуть спровокувати проблеми із засинанням. Для того, щоб сон приніс максимальну користь в спальні не повинно бути нічого миготливого і видає шум. Тільки ви, ліжко і темрява.

Вечеря - не пізня

Лягати спати після рясної вечері не найкраща ідея. Якщо перед сном відчуваєте голод - можна дозволити собі легкий перекус, віддаючи перевагу білковим продуктам. За чотири години до сну не налягайте на жирну і гостру їжу - ваш шлунок буде працювати всю ніч, а не відпочивати.

Правильні постільні приналежності

Для комфортного сну необхідно подбати, щоб вночі вам не було ні холодно, ні жарко. Може, прийшов час змінити ковдру і подушки на більш зручні?

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти